Фондове от Европейския съюз да получат право да работят на

...
Фондове от Европейския съюз да получат право да работят на
Коментари Харесай

Българите да получават допълнителна европейска пенсия, предлага пак кабинетът

Фондове от Европейския съюз да получат право да работят на българския пазар като събират осигурителни вноски и изплащат пенсии  - това ще разрешат промени в Кодекса за общественото обезпечаване, които през днешния ден Министерският съвет одобри.

Промените са подготвени от предходната година и бяха утвърдени на два пъти от държавното управление. Веднъж бяха импортирани в 47-ото и един път в 48-ото Народно събрание, само че времето на депутатите по този начин и не стигна, с цел да ги одобряват дефинитивно и те да влязат в действие.

За да ги гледа в този момент новият 49-и парламент, те още веднъж би трябвало да се одобряват от кабинета и да се внесат за разглеждане.

Промените вкарва така наречен паневропейски пенсионен артикул. Той ще се разреши преместване на осигуровките и пенсиите от една страна в Европейски Съюз към друга при пренасяне на индивида.

Както " 24 часа " писа паневропейските пенсии у нас ще са на непринуден принцип. Те ще са на правилото на фондовете за непринудено пенсионно обезпечаване, които и сега съществуват в българското законодателство. За европейска пенсия обаче ще се разкриват обособени фондове.

Пенсионните артикули, които оферират тези фондове, могат да се разграничават един от различен и тогава те ще са обособени в подфондове. Така хората ще могат да вземат участие в ръководството на вложенията, като избират по-рискови и доходоносни разновидности или надлежно по-безопасни, само че с по-ниска рентабилност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР