Фондът на фондовете е платформа за насочване на европейско финансиране

...
Фондът на фондовете е платформа за насочване на европейско финансиране
Коментари Харесай

Три нови фонда финансират стартъпи в България

Фондът на фондовете е платформа за ориентиране на европейско финансиране към българския бизнес, в частност и започващите компании. Той съществува от две години и задачата му е основаване на потенциал за систематизиране на финансови принадлежности. Тоест самият Фонд е едно новаторско решение. Това съобщи Светослава Георгиева от Фонда на фондовете по време на конференцията н в. „ БАНКЕРЪ “ взаимно с Министерство на стопанската система и Българска банка за развиване "Предизвикателствата пред започващия бизнес ".

Тя изясни, че Фондът е основал финансов инструмент, с който да подкрепя започващи компании в България. За тази цел е стартирана процедура за избор на финансови медиатори, които да разпределят 51.3 млн. евро по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “. Финансовият инструмент има за цел да подкрепи новаторски бизнес хрумвания и да подтиква предприемаческата интензивност. Чрез него ще се дава финансиране на предприятия от момента на възникване на тяхната идея до реализиране на финансова резистентност. Това ще отговори на необятното търсене в предприемаческата и капиталовата общественост, като надгради постигнатото до в този момент и ще подкрепи обновяването и развиването на българската стопанска система, считат от управлението на Фонда.

Стоянова акцентира, че 10 претенденти са подали предложения за мениджъри на трите нови фонда за финансиране на стартъпи в България. Средствата ще се отпускат под формата на дялови вложения през идващите пет години. Държавната конструкция в този момент ще би трябвало да подбере най-подходящите претенденти за мениджъри след пресяване на първичните предложения и договаряния с позволените до втория стадий.

Евросредствата ще се отпускат под формата на дялови вложения, което значи, че фондовете ще получават благосъстоятелност в фирмите, които финансират. Мениджърите на трите фонда ще бъдат подтиквани да работят за бързото и отговорно вложение на средствата посредством разнообразни механизми.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР