Фолк купонът на кмета на община Козлодуй - Маринела Николова,

...
Фолк купонът на кмета на община Козлодуй - Маринела Николова,
Коментари Харесай

Мега скандал в Козлодуй! Кметицата на ГЕРБ плати 20 000 евро, за да й пее Драгана Миркович

Фолк купонът на кмета на община Козлодуй - Маринела Николова, продължава и се надгражда с все по-скъпи реализатори, само че за сметка на всички поданици на крайдунавския град. Родните звезди към този момент не са задоволителни за потребностите от занимания и в търсене на още по-изразен резултат, кметската администрация прескочи в Сърбия и си хареса не кого да е, а е една от най-скъпите певачки – Драгана Миркович. Не единствено я хареса, само че и подписа контракт с нея с подписа на кмета Маринела Николова и печата на община Козлодуй за тлъстата сума от 20 000 евро и си я поръча – инцидентно или не – за края на мандата, написа локалният уебсайт „ Козлодуй-бг.инфо “.
Този по този начин необходим за развиването и одобряването на Козлодуй като европейски град концерт на сръбската звезда Драгана Миркович към този момент се обявява публично и няма по какъв начин този път да бъде прикрит зад великодушното спонсорство на анонимни донори. Въпреки това хонорара се оказа загадка, нищо че половината от него към този момент е изплатен като задатък. Кметът Маринела Николова се скри зад интереса на трети лица и изрично отхвърли да отговори на въпроса какъв брой коства концертът на Драгана Миркович, насочен към нея по Закона за достъп до социална информация. Единственото, което сбито се оповестява в този отговор, е, че община Козлодуй има подписан контракт със сръбската изпълнителка Драгана Миркович, а по отношение на цената му отговорът е, че изпълнителката в качеството си на трето лице отхвърля да бъда предоставена информация, касаеща договорните връзки с нея. Само че ние по Закона за достъп до социална информация не сме се интересували нито от параметрите на контракта, нито от конфиденциалните клаузи в него, а само и единствено от цената на обществените средства – цифрата, която общината ще заплати на Драгана Миркович, а тази информация не касае и няма по какъв начин да касае трети лица. За отхвърли да получим тази обществена информация ще сезираме със съответната тъжба Административен съд – Враца.
Тайна в действителност се оказа и хонорарът на родната фолк изпълнителка Камелия, която – отново по покана на Община Козлодуй, пя на площада на 14 февруари. Това развлечение, съгласно отговора на кмета Маринела Николова, е било финансирано от подаяние от неназована външна компания. Това е по този начин, тъй като съгласно гласувания и признат от Общински съвет Календар за културните събития в Общината и план-сметката за финансирането му за това мероприятие бяха заделени 5 000 лв., а в действителност толкоз е единствено хонорарът на изпълнителката Камелия.
Хонорарите на българските и непознатите фолк реализатори обаче не са загадка и елементарно се откриват с обикновени запитвания до продуцентските и музикални компании. Освен че цените на хонорарите са ясни, във всички случаи се прецизира, че ангажирането на който и да е от изпълнителите изисква 50% предплатено заплащане и настрана разноските за път и тези за озвучител.
Остава напълно открит въпросът дали заниманията с родни и скъпи фолк реализатори се вписва в целите на една община и е в отговор на публичните потребности от локално значение.
Досега посетители на Маринела Николова, платени със средства през община Козлодуй, тъй като и даренията са такива средства и без рекламация да сме изчерпателни, са били следните сформира и реализатори (с ясно изразена градация):

14.02.2019 година – Камелия
– Духов оркестър Виво Монтана

2018 година
31.12.2018 г./01.01.2019 година – Професор Илия Илиев
– Християна Луизо
– Йоана
– сестри Ива и Велислава Костадинови
16.12.2018 година – Фики
– Тони Стораро
– Борис Дали
18.12.2018 година – Цветелина
01.12.2018 година – Four Magic
5.10.2018 година – Веселин Маринов
4, 15 и 16.09.2018 година – Ансамбъл „ Пирин”
група „ Оратница”
Ансамбъл „ Гайтан”
Нелина
Нели Андреева
24.06.2018 година – Сръбски оркестър „ Харизма”
27.05.2018 година – Ансамбъл „ Чинари “
Симфониета – Видин
10.05.2018 година – „ СкандаУ”
8.04.2018 година – Софи Маринова

2017 година
14.02. – Деси Добрева
12.05. – Криско
28.05. – Паракозъм, Монтана
1.06.– Милица Тодорова, Гергана Тодорова и Симона Иванова
3.07. –Крисия Тодорова
17.09. – Национален фолклорен отбор „ Българе”
2.10. – Оркестър „ Канарите “
10. – Орлин Горанов

2016 г .
13.05.2016г. Михаела Филева
13.06. 2016г. Рок група „ Glock “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР