Фокусът на мобилната индустрия (телекоми и доставчици на оборудване и

...
Фокусът на мобилната индустрия (телекоми и доставчици на оборудване и
Коментари Харесай

Операторите да фокусират 5G усилията си в 10 ключови сектора


 Автоматизация в действително време - бранш, с максимален капацитет за спомагателни 5G доходи за операторите. Снимка: отчет на Ericsson.

Фокусът на мобилната промишленост (телекоми и снабдители на съоръжение и услуги) върху 5G към този момент се измества в посока ключове детайл от стратегическото им развиване. В най-новия си отчет за 5G-IoT, показан от Ericsson на Световния мобилен конгрес, компанията очерта пътна карта за операторите, посредством която те биха отключили капацитета на технологията за повече доходи от дигитализацията на промишлеността, поддържана и от 5G свързаността.

В разбора на компанията се показват в елементи методите, по които операторите могат да усилят днешните си доходи с най-малко 36%, обръщайки съществено внимание на потребностите на 10 основни бранша. За задачата експертите на Ericsson са анализирали повече от 400 реализации на индустриална цифровизация в 10 отвесни пазарни сегмента. От тях са разпознати над 200 потребни образеца, при които 5G би играла основна роля.

Това не е първият отчет на Ericsson на тематика „ бизнес изгоди от 5G”. В предходния отчет „ Бизнес капацитета на 5G “ бе посочено, че операторите могат да прибавят към прогонозираните за 2026 година общи доходи в размер на 1,7 трилиона $ още 204 до 619 милиарда $ (или 12% до 36% повече). Тази „ добавена стойност “ би се осъществила, в случай че те се насочат към цифровата промяна на други индустриални браншове като автомобилостроенето и машиностроенето, в които да внедрят технологиите 5G-IoT.

В по-новия си отчет Ericsson уголемява листата с евентуални „ скъпи клиенти “ до 10 промишлености, в това число енергетика и комунални услуги, индустрия, социална сигурност, опазване на здравето, публичен превоз, медийна и развлекателна промишленост, автомобилна индустрия, финансови услуги, земеделие и търговия. В над 200 от оценените случаи на цифрова промяна 5G ще играе жизненоважна роля, настояват от компанията. За по-голямо улеснение те са групирани в клъстери, като са разказани опциите за повдигане на приходите и методите за превъзмогване на провокациите пред внедряването на към момента разрастващата се технология.

На тази база Ericsson е основала в детайли управление за операторите по какъв начин да се оправят с редица провокации, наблягайки по какъв начин да бъдат разгърнати сюжетите за внедряване на технологията, тъй че индустриалните консуматори да се възползват от цялостния капацитет на цифровизацията.

Приходите от дигитализацията за ИКТ промишлеността ще порастват с 13,6% годишно за интервала от 2016 до 2026 година, до момента в който приходите на операторите от днешните им услуги ще порастват едвам с 1,5% на година. Тъй като 5G свързаността ще става все по-важна за всички типове промишлености, тя основава и по-широки бизнес вероятности за операторите. От цялата добавена стойност, асоциирана с 5G, през 2026 година, до 47% може да бъде доставена от оператори. Ericsson е идентифицирала в 9 клъстера към 90 на 100 от „ адресируемия “ бизнес капацитет на технологията. От тях най-големият клъстер е автоматизацията на процесите в действително време, който може да обезпечи до 101 милиарда $ през 2026 година Големи шансове за триумф имат и усъвършенстваните видео услуги, чийто капацитет за спомагателни доходи се прави оценка на 96 милиарда $.

Тестовете за другите сюжети за потребление на 5G стартират още пред тази 2018 година, като дейностите в тази тенденция бързо ще набират повече играчи и сътрудници. Над 70% от фирмите, участващи в тези първи опити, възнамеряват да вкарат технологията в действителна употреба през 2021 година В работлив режим най-вероятно ще влязат още през 2020 година системите в енергетиката, индустрията, публичния превоз и финансовите услуги. Тези браншове ще подхващат по-бързи стъпки към 5G основно, с цел да се възползват от преимуществото на пионерите (73% от анкетираните), с цел да се нареждат като промишлен иноватор (54%), и/или да се възползват по-добре от преимуществата на цифровата промяна (53%).
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР