focus-news.netСАЩ няма да дадат на никого сирийския петрол, пише руският

...
focus-news.netСАЩ няма да дадат на никого сирийския петрол, пише руският
Коментари Харесай

„Независимая газета“: САЩ няма да дадат на никого сирийския петрол

focus-news.net

Съединени американски щати няма да дадат на никого сирийския нефт, написа съветският вестник  “Независимая газета “  в материал, показан без редакторска интервенция.
Пентагонът удостовери желанието на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да остави стеснен контингент в Източна Сирия, с цел да отбрани нефтените залежи. Министърът на защитата Марк Еспър сподели, че става дума за прехвърлянето на спомагателни сухопътни механизирани сили в провинция Дейр ез-Зор. Вярно, ръководителят на министерството на защитата изясни запазването на военния личен състав с битката с „ Ислямска страна “. „ Нашата задача в Сирия се поддържа със същата цел, с която беше стартирана – битката с „ Ислямска страна “. Ние ще предприемем ограничения за попречване на контрола на джихадистите над петролните запаси “, сподели Еспер. Той отхвърли да показа детайлностите на този проект за отбрана на оборудванията, само че наблюдаващите допускат, че към 500 военнослужещи може да останат в Сирия.
Повечето петролни залежи са в ръцете на Сирийските демократични сили (СДС), многонационален съюз, който се бори против " Ислямска страна ", основан на кюрдски обединения. На 26 октомври съветското министерство на защитата заяви, че петролът, придобит в тези региони, се продава под контрола на американските специфични сили и западните частни военни компании. „ Под закрилата на американските военни и чиновници на американските частни компании, камионите за гориво от петролните залежи в Източна Сирия се контрабандират в други страни. В случай на нахлуване против сходни кервани, сили за специфични интервенции и американската военна авиация неотложно биват ангажирани, с цел да ги защитят “, сподели Игор Конашенков, формален представител на съветското Министерство на защитата и добави, че приходите от продажбата на нефт отиват в американските разследващи организации и частни военни компании. Оставяйки зад скобите заключенията, изискващи в допълнение удостоверение къде отиват парите от петрола, би трябвало да се означи, че Съюз на демократичните сили също прави контрабанда, само че нерядко в нея вземат участие търговци, близки до Дамаск.

Това, което в действителност провокира огромни въпроси, е законността да се държат петролните уреди под надзор на Съединени американски щати, които влязоха в Сирия с помощта на необятното пояснение на резолюцията от 2001 година по отношение на потреблението на военна мощ. В диалог с портала Axios Брет Макгърк, някогашен специфичен делегат на президента на Съединени американски щати в антитерористичната коалиция, призна, че Тръмп неведнъж е изразявал интерес към това, което може да се направи със сирийския нефт в персонални диалози. Според Макгърк той е изучавал казуса с някогашния държавен секретар Рекс Тилърсън, който е бил шеф на енергийната компания Exxon Mobil и е имал съответния опит. Тогавашният началник на Държавния департамент е показал неналичието на правна основа за употребата на сирийското черно злато от американците и е добавил: " Това не работи с петрола. " „ Може да се намерят нови адвокати (които ще се оправят с казуса. -„ НГ “), само че просто би било нелегално американската компания да отиде и да изземе и експлоатира тези запаси, “ споделя Макгърк, представен от Axios.
Самото пояснение с нуждата от битка с „ Ислямска страна “ не устоя. „ Надяваме се да създадем нещо, с цел да не допуснем руснаци и сирийци да влязат в региона “, призна неназован чиновник на Пентагона в диалог с изданието Al-Monitor.
Решението на Съединени американски щати да поддържа надзор над сирийския нефт в Източна Сирия беше взето небрежно - след жестока рецензия на Конгреса. Този опит за задържане на инструмента за въздействие върху сирийските събития за следващ път демонстрира, че е изцяло невероятно да се усъвършенства военното наличие в изострен боен спор, където ползите на доста районни и световни играчи се сблъскват. В случая със Сирия Тръмп следва пътя на предходните американски водачи - пътя на политическия прагматизъм.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР