Фирмите, които отговарят за снегопочистването на Шумен, ще бъдат санкционирани

...
Фирмите, които отговарят за снегопочистването на Шумен, ще бъдат санкционирани
Коментари Харесай

Кметът на Шумен санкционира снегопочистващи фирми заради ненавременно почистване

Фирмите, които дават отговор за снегопочистването на Шумен, ще бъдат глобени поради ненавременното разчистване на уличната мрежа. Това е декларирал на среща с техни представители кметът на града Любомир Христов, оповестяват от общинския пресцентър.

Той е изразил възмущението си, че в 6.00 часа сутринта не е видял нито една машина по улиците на града. По думите на Асен Тодоров от компанията, която има задължението да чисти дребните улици в града, шест от десетте машини с които разполагали били развалени.



Валентин Велев от компанията, която почиства северната част на града е признал, че са подценили обстановката и не са решили, че макар дребната снежна завивка ще се получи замръзване. Представителят на третата компания е уведомил, че улиците в техния регион - южно от бул. "Симеон Велики ", били към този момент обработени един път. "За страдание жителите, които тази заран потеглиха с колите си за работа, се сблъскаха с големи проблеми. Започваме с два сантиметра сняг и не можем да се оправим ", е отбелязал на срещата Христов.

Той е обърнал внимание и на общинските предприятия "Чистота " и "Строителство и благоустройство ", които също имат отговорности по почистването на улиците в града, че не са си свършили добре работата. Любомир Христов е предизвестил представителите на компаниите, че в случай че обстановката се повтори, глобите ще са в много по-големи размери.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР