Фирмата превозвач Мобилус 5, чийто автобус се обърна в Искърското

...
Фирмата превозвач Мобилус 5, чийто автобус се обърна в Искърското
Коментари Харесай

Здравният министър с потресаващ разказ за ситуацията в Пирогов, където са настанени шест от жертвите на автобуса убиец

Фирмата транспортьор " Мобилус 5 ", чийто рейс се обърна в Искърското дефиле, има 6 рейса. Тя прави инцидентен транспорт, заяви зам.-министърът на превоза Ангел Попов. „ Всички документи са налице. Проверяваме техническите прегледи. Шофьорът има всичко належащо ”, сподели още той пред Българска национална телевизия, представен от Блиц.

Здравният министър доктор Кирил Ананиев, който сега се намира в „ Пирогов ”, заяви повече детайлности за положението на потърпевшите. „ Изключително тежко произшествие с доста починали. 13 са починали на място, 2 по път към лечебните заведения.
27 са ранени в друга степен. Пътуват към 4-те лечебни заведения – „ Пирогов ”, ВМА, „ Царица Йоанна ” и „ Св. Анна ”. Целият медицински развой е проведен ”, сподели той пред публицисти.

„ От кръвния център ни уведомиха, че разполагат с кръв от всички групи.Това, което видях, в действителност е удивително. В момента в „ Пирогов ” работят разнообразни екипи. Подобно нещо не може да се разбере, в случай че не се види онлайн ”, добави той.

От думите му стана ясно още, че коли за спешна помощ с осем от потърпевшите при случая са тръгнали за „ Пирогов ”. Двама са умряли на път за болничното заведение. „ Видях най-тежките случаи, четири от тях, които се приготвят за интервенции. Мисля, че има заплаха за живота им ”, сподели още министър Ананиев и добави, че потегля към Окръжна болница, с цел да види каква е обстановката там.

Междувременно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е оголен „ Горещ “  телефон за връзка на околните на потърпевшите при тежкия пътен случай край Своге е отворен в ОДМВР-София.
 
На 02 982 50 39 родственици на потърпевшите могат да потърсят информация за настанените в столичните лечебни заведения за оказване на здравна помощ.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР