Фирмата Металком Инвест“ ЕООД от Благоевград обяви своите инвестиционни намерения

...
Фирмата Металком Инвест“ ЕООД от Благоевград обяви своите инвестиционни намерения
Коментари Харесай

Фирма от Благоевград обяви инвестиционните си намерения за „Велур“ в Ловеч

Фирмата „ Металком Инвест“ ЕООД от Благоевград разгласи своите капиталови планове по отношение на бившето дружество „ Велур “ АД в Ловеч.

Това излиза наяве от писмо от 7 март 2022 година на притежателя и шеф Иван Давидков до кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова.

От него излиза наяве, че в края на 2020 год. „ Металком Инвест “ АД посредством цесия е закупило дълга на „ Велур“ АД към ОББ АД, дружно с учредените обезпечения. До в този момент компанията е вложила към един милион лв., погасявайки дълга и осъществявайки административно- юридически процедури за придобиване на активите.

Първоначално желанията са били да оздравят финансово сдружението, като му даде опция да възобнови индустриалната си активност. Но след обширен разбор на евентуалните пазари, софтуерното съоръжение и суровинните източници за остарялата индустриална активност на „ Велур “ (обработка на кожи и конфекциониране на произведения от кожа), е решено, че възобновяването на производството е стопански неизгодно и на практика невероятно.

Тъй като сградният фонд е в доста неприятно положение, ще се пристъпи към срутване и почистване на полуразрушените и рискови постройки. На втория стадий ще бъдат ремонтирани покривите и част от фасадите на останалите здания за възстановяване на тяхната функционалност.

Предвижда се да бъдат обособени дребни имоти с подобаваща инфраструктура. Идеята е да се даде опция за отдаване чартърен или закупуване за бизнес. Това ще придаде освен нова функционалност на в този момент пустеещия сграден фонд и терен, само че и капацитет за откриване на нови работни места и възстановяване на градската среда. Идеята е да се построи комплекс „ Велур“, предлагащ за закупуване имоти от 1000 до 2000 кв.м, които да имат транспортен достъп посредством съществуващите вътрешни пътища. По този метод, съобразявайки се с условията на Закона за устройството на територията, в този регион ще се сътвори нова промишлена микрозона – комплекс от дребни и междинни компании, които развиват произвеждане, търговия или услуги.

„ Металком Инвест “ ЕООД е комерсиално сдружение със забележителен опит в ръководство на индустриални предприятия, строителство и вложения в недвижима благосъстоятелност, се споделя още в документа.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР