Фирмата, добиваща мед и други метали по поречието на Луда

...
Фирмата, добиваща мед и други метали по поречието на Луда
Коментари Харесай

Фирмата, добиваща метали при Луда Яна: При нас няма замърсяване на реката

Фирмата, добиваща мед и други метали по поречието на Луда Яна, твърди, че няма нищо общо с хипотетичното замърсяване на реката.

bTV получи сигнал за замърсяване на река Луда Яна до пазарджишкото село Цар Асен. Водите са побелели, а рибата е измряла, сигнализира кметът на обитаемото място.

Миналата седмица кметът на пазарджишкото село Цар Асен Георги Спасов подава следващ сигнал за замърсяване на реката. Заснема и клипове по какъв начин рибата измира.

„ Подал съм сигнал на 112, идват от РИОЗСВ, на другия ден, след 24 часа взимат проба “, споделя Спасов. Ю

Кметът взел проба в шише от момента, в който водата с цвят на бяла боза минава около селото. Показва ни утайката и споделя, че „ това става, когато се изпускат от медната апаратура нещата. Те споделят, че не е от тях, само че е от тях, дано бъдем почтени “.
Снимка: btvnovinite.bg
Търсим компанията, която извлича метали и най-вече мед малко по-нагоре по реката.

„ Тук на територията на обекта няма замърсяване на реката. Ефектът, който се получава, допускам за това е целият спор, това се получава след обекта на към 500-600 метра. Самият табан има проникване - нещо, което ние действително няма по какъв начин да спрем и това не е част от нас “, споделя Силвия Милева, представител на компанията, която добива мед.
Снимка: btvnovinite.bg
От компанията, която добива мед споделят, че табанът е държавна благосъстоятелност. От министерство на околната среда обявиха, че са взели проби и чакат резултатите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР