Фирма Контракс, заради която има проблем с е-направленията, поднесе извиненията

...
Фирма Контракс, заради която има проблем с е-направленията, поднесе извиненията
Коментари Харесай

Фирмата, заради която има проблем с е-направленията, се извини на лекарите -

Фирма " Контракс ", поради която има проблем с е-направленията, сервира извиненията си на общопрактикуващите лекари. В писмо до България лекарски съюз (БЛС) от доставчика на медицински програмен продукт твърдят, че експертите ѝ работят по премахване на проблемите и те се вземат решение " в границите на деня ".

Оттам подчертават, че още веднъж слагат въпроса с неналичието на финансиране от страна на страната в лицето на Министерство на здравеопазването и НЗОК за развиване на софтуерните артикули за здравните чиновници за сметка на централните системи на здравните ведомства.

" Това принуждава компаниите-разработчици независимо да финансират развиването на медицинските софтуери, а увеличението на абонаментните такси е сложен развой и не може да покрие вложенията. Неколкократното слагане на този проблем до момента не е довело до разрешаването му ", пишат от " Контракс ".

По-рано през днешния ден зам.-председателят на БЛС доктор Николай Брънзалов съобщи, че проблематичният снабдител на медицински програмен продукт държи 60% от пазара.  По думите му в Българския лекарски съюз са " засипани със сигнали ", а това че лекарите не могат да подадат информация към Националната здравно-информационна система (НЗИС), значи, че трудът им не се записва.

Ден след въвеждането на е-направленията при джипитата варненски общопрактикуващ доктор съобщи, че стратегиите непрестанно се обновяват, няма достъп до Националната здравно-информационна система, а лекарите са все по този начин затрупани с бумажщина, макар оповестената цифровизация в опазването на здравето.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР