Фиорентина се класира за ¼-финалите на Купата на Италия, след

...
Фиорентина се класира за ¼-финалите на Купата на Италия, след
Коментари Харесай

Истинско шоу в Неапол: Фиорентина нокаутира Наполи след 7 гола и 3 червени картона

Фиорентина се класира за ¼-финалите на Купата на Италия, откакто завоюва с 5:2 при визитата си на Наполи. Осминафиналният дуел продължи 120 минути и с изключение на седемте гола, в него имаше и цели три червени картона – два за домакините и един за гостите.

Първото по-интересно състояние в дуела пристигна в 18-ата минута, когато Никола Миленкович нацели напречната греда след изстрел с глава при центриране от корнер. Тимът от Флоренция въпреки всичко стигна до попадение в 41-ата минута, когато Рикардо Сапонара откри с пас Душан Влахович, който се оправи с Аксел Туанзебе и прокара топката сред краката на Давид Оспина за 1:0 в интерес на своя отбор.

Следващите минути обаче се оказаха кошмарни за „ виолетовите “. В 44-ата минута неверен пас на Бартломей Драговски докара до изравнителен гол на Дрис Мертенс. Точно преди почивката вратарят също по този начин си изкара пряк червен картон, откакто фаулира Елиф Елмас отвън наказателното си поле.

Въпреки това гостите изненадващо още веднъж поведоха в резултата. В 57-ата минута Кристиано Бираги извърши директен свободен удар, като топката се отби в стената от играчи и се върна при него. Този път левият бек беше непогрешим с шута си и върна преднината на своя тим.

В 80-ата минута резервата на „ партенопеите “ Ървинг Лосано нацели гредата с изстрел по земя, а единствено четири минути по-късно си изпроси пряк червен картон за недодялан фал против Николас Гонсалес. В добавеното време домакините останаха с девет индивида на терена, откакто Фабиан Руис си изкара втори жълт и надлежно червен картон. Все отново Андреа Петаня съумя да се разпише малко преди съдията да свири завършек на мача и по този начин нападателят вкара срещата в продължения.

В тях „ Ла Виола “ употребява численото си предимство и имаше цялостен надзор върху играта. В добавеното време на първото продължение Лоренцо Венути засече центриране на Юсеф Малех и по този начин за трети път в дуела гостите взеха задатък в резултата. В 108-ата минута Кшищоф Пьонтек съумя да вкара първия си гол с екипа на Фиорентина. В 119-ата минута Малех с шут по земя оформи крайното 5:2 в интерес на „ виолетовите “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР