Финландското правителство обмисля да приеме нов закон, който да позволи

...
Финландското правителство обмисля да приеме нов закон, който да позволи
Коментари Харесай

Финландия обмисля да премахне тайната на заплатата, за да преодолее разликата в заплащането между половете |

Финландското държавно управление обмисля да одобри нов закон, който да разреши на служащите да ревизират какъв брой печелят сътрудниците им, в случай че считат, че са дискриминирани. Това цели да понижи разликата в заплащането сред мъжете и дамите, написа Ройтерс.

Законопроектът е подложен на критика от профсъюзите и огромните работодателски организации с претекста, че ще докара до спорове на работното място.

Въпреки това лявоцентристката ръководеща коалиция упорства за приемането му.

" Това, което заема централно място в програмата на държавното управление, е премахването на неоправданите разлики в заплащането ", безапелационен е министърът по въпросите на равенството Томас Бломквист. Той чака законопроектът да бъде признат от Народното събрание преди изборите в страната през април 2023 година

Според оценка на Организацията за икономическо съдействие и развиване за 2020 година дамите във Финландия печелят със 17,2% по-малко от мъжете.

Проучването слага Финландия на 37 място по тъждество в заплащането. Това я оставя надалеч от нейните съседки: Норвегия заема 8-о място, следвана от Дания на 9-о и Швеция на 12-о.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР