Финландският евродепутат Петри Сарвамаа е събрал нужните му 120 подписа

...
Финландският евродепутат Петри Сарвамаа е събрал нужните му 120 подписа
Коментари Харесай

120 евродепутати искат гласът на Орбан в ЕС да бъде заглушен

Финландският евродепутат Петри Сарвамаа е събрал нужните му 120 подписа под петиция с искане Унгария да бъде лишена от правото на глас в Съвета на Европейски Съюз. Сарвамаа оповестява това в Twitter (X).

Петицията към този момент има поддръжката на 120 депутати от разнообразни политически групи в Екологичен потенциал и няколко страни членки. Така тя ще бъде импортирана за разглеждане в Екологичен потенциал.

" Ние сме една стъпка по-близо до лишаването на Орбан от правото му на глас... След това би било доста значимо да оценим окончателната цялостна поддръжка за концепцията за петиция в пленарна зала ", декларира Сарвамаа.

Според евродепутата неговите оферти могат да бъдат включени в резолюцията на Европейския парламент за Унгария , за която депутатите ще гласоподават идната седмица.

Евродепутатът предлага да се приложи процедурата в сходство с член 7, част 2 от Договора за Европейски Съюз. Той планува опция за прекъсване на избрани права, в това число гласоподаване в Съвета на Европейски Съюз, във връзка с страна, която неведнъж е нарушавала полезностите на Европейския съюз.

Лидерите на страните от Европейски Съюз би трябвало да проведат на нова среща по .
 FT: Европейска комисия отстъпва на Унгария, с цел да размрази 50 милиарда евро помощ за Украйна
FT: Европейска комисия отстъпва на Унгария, с цел да размрази 50 милиарда евро помощ за Украйна

Брюксел е подготвен да разреши на Унгария да блокира тази помощ в бъдеще

Въпреки че някои членове на Съюза остават с запаси към концепцията за налагане на ограничавания на Будапеща, този въпрос се обмисля, както писаха доста издания още през предходната година. Вместо това те имаха намерение да покажат на унгарския министър председател Виктор Орбан в границите на Европейски Съюз, тъй че да го принудят да промени решението си по отношение на отпущането на средства за Украйна.

По време на полемиката на Европейския съюз (ЕС) по отношение на присъединението на Украйна към блока, немският канцлер Олаф Шолц показва дипломатическо решение на върпоса с ветото на Унгария, което бе възприето и малко хумористично, само че има бездънен подтекст - немският канцлер " изведе " на открито унгарския, а Украйна получи всички останали 26 гласа " за ". 

През декември . Преди дни унгарският министър председател за Киев - тя да се преразглежда всяка година. 

Този въпрос става още по-належащ поради , където въпросът за военната помощ на Киев също не може да бъде решен.

През декември Брюксел вече  деблокира финансирането от Европейски Съюз за Унгария в размер на 10 милиарда евро , което преди този момент беше замразено заради, като това не беше първата отстъпка, на която Европейската комисия се съгласи, с цел да получи гласа на Унгария.
 Как Орбан щракна съветския капан на Европейски Съюз
Как Орбан щракна съветския капан на Европейски Съюз

Като капитулира пред Орбан, Европейски Съюз индиректно оказва помощ на режим, който показва непоколебима поддръжка за Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР