Финландия увеличава повече от два пъти капацитета си за производство

...
Финландия увеличава повече от два пъти капацитета си за производство
Коментари Харесай

Финландия увеличава производството на снаряди за фронта в Украйна

Финландия усилва повече от два пъти потенциала си за произвеждане на снаряди. Това решение заяви министърът на защитата на страната Анти Хакянен във ведомството, пишат.

Ведомството се ангажира да влага почти 24 милиона евро в увеличение на производството на голямокалибрени снаряди.

Освен това Министерството на защитата ще поеме отговорности за дълготрайни поръчки към локалната промишленост, което дава опция за нови вложения. Общо вложенията на Министерството на защитата и промишлеността ще възлязат на към 120 милиона евро.

" Сега взетото решение ще усили доста индустриалния потенциал на Финландия за голямокалибрени муниции, което ще даде опция за дълготрайна поддръжка за Украйна до 2030 година Министърът на защитата Анти Хакянен съобщи, че нарастването на производството е доста в европейски мащаб и също по този начин укрепва отбранителните качества на Финландия ", се споделя в известието.

Отбелязва се, че производството на муниции в страната към този момент се е нараснало няколко пъти по отношение на интервала преди съветското навлизане в Украйна. Освен това, съгласно Хакянен, от началото на войната в Украйна министерството на защитата е направило дълготрайни поръчки за снаряди от локалната промишленост.

По-рано Финландия съобщи, че страната желае да стане " непропорционално огромен " снабдител на оръжия за украинските въоръжени сили. Министърът на защитата на страната Анти Хакянен сподели, че съответното решение ще бъде " коледен подарък " за украинците.

Освен това, сподели Хакянен, Финландия е поискала както от НАТО, по този начин и от Европейски Съюз, изключително от по-големите страни членки, да усилят военната поддръжка за Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР