Финландия ще бъде управлявана от 4-партийна коалиция, в която основна

...
Финландия ще бъде управлявана от 4-партийна коалиция, в която основна
Коментари Харесай

Финландия ще бъде управлявана от четворна дясна коалиция

Финландия ще бъде ръководена от 4-партийна коалиция, в която съществена тежест носи Националната съдружна партия. Програмата бе показана от нейния водач и претендент за министър председател Петери Орпо. В новата коалиция влизат още " Финландците “, Шведската национална партия и Християндемократическата партия на Финландия. Те разполагат с общо 108 места в 200-членния парламент Едускунта.

 
Финландия се нуждае от смяна. Финландците се нуждаят от смяна. Нашето благоденствие е заложено на карта и по тази причина държавното управление би трябвало да може да ползва промени с бързи темпове. Партиите в тази коалиция са обединени от доста неща, сигурно консервативната посока е тази, която носи прилики. Също толкоз правилно е, че има тематики, които ни разделят, само че би трябвало да се заемем по-бързо с оправянето на нашия двор.
Петери Орпо – претендент за министър председател на Финландия

Посочвайки съглашението за ръководство от 140 страници, Орпо съобщи, че то е „ резултат от твърдоглав труд “. Добави, че „ Финландия ще бъде деен член “ на Европейския съюз и НАТО и ще влага средства в защитата “.

Ръководствата на четирите партии би трябвало да одобрят програмата, преди да бъде назначено държавното управление от 19 министри. Очаква се това да стане идната седмица.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР