Финландия с голяма степен на вероятност ще вземе решение да

...
Финландия с голяма степен на вероятност ще вземе решение да
Коментари Харесай

Финландия обяви висока степен на вероятност за присъединяване към НАТО

Финландия " с огромна степен на възможност " ще вземе решение да се причисли към Северноатлантическия алианс, съобщи финландският министър по европейските въпроси Тити Тюпурайнен пред Sky news.

„ В момента бих споделила, че е доста евентуално, само че решението към момента не е взето “, сподели министърът.

Според нея " народът на Финландия към този момент е решил " - анкетите демонстрират голяма поддръжка за участие в алианса. Тюпурайнен също по този начин изясни, че съветската експанзия в Украйна е била „ обезпокоителен сигнал “ за страната.

По-рано говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова предизвести, че държавните управления на Швеция и Финландия би трябвало да са наясно до какво може да докара възможното влизане в НАТО. Според нея след такава стъпка връзките на Москва със Стокхолм и Хелзинки ще се трансформират.

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, разяснявайки проектите на Швеция и Финландия за присъединение към Северноатлантическия алианс, означи, че НАТО " не е съюз, който може да обезпечи мир и непоклатимост в страните-членки. " Той добави, че по-нататъшното разширение на НАТО няма да донесе сигурност на европейския континент.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР