Финландия и Швеция заедно ще закупят преносими огнестрелни и противотанкови

...
Финландия и Швеция заедно ще закупят преносими огнестрелни и противотанкови
Коментари Харесай

Финландия и Швеция ще купуват заедно оръжия

Финландия и Швеция дружно ще закупят портативни огнестрелни и противотанкови оръжия . Това разгласи финландското министерство на защитата, представено от " Ройтерс ".

Двете страни ще засилят съдействието си в публичните поръчки за защита , като за задачата Финландия се причисли към съглашение за придобиване на противотанкови оръжия от шведския производител на оръжия Saab Dynamics, дъщерно сдружение на Saab, заяви ведомството.

Финландският министър на защитата Анти Кайконен позволи и подготовка за взаимно закупуване на дребни огнестрелни оръжия , в това число щурмови пушки и оръжия за персонална отбрана.
 Финландия и Швеция стъпиха на прага на НАТО
Финландия и Швеция стъпиха на прага на НАТО

Единствено Турция даде поръчка, че следва сложен път за двете страни

По-рано през днешния ден двете скандинавски страни подадоха заявките си за откакто нахлуването на Русия в Украйна ги накара да премислят дългогодишната си политика на неутралитет във връзка с военните съюзи.

Споразумението за противотанкови оръжия дава опция за закупуване на ракети, безоткатни пушки, муниции и друго обвързвано с тях съоръжение, изясни Кайконен.

Съвместните поръчки ще подобрят наличността на сериозно отбранително съоръжение във Финландия и Швеция , защото страните ще могат да си служат с едно и също комерсиално съглашение, разяснява ведомството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР