Финландия и Швеция трябва да вземат предвид опасенията за сигурността

...
Финландия и Швеция трябва да вземат предвид опасенията за сигурността
Коментари Харесай

Ердоган: Турция очаква Финландия и Швеция да разгледат опасенията за сигурността на Анкара

Финландия и Швеция би трябвало да вземат поради опасенията за сигурността на Турция, в случай че ще се причислят към НАТО, Анкара чака съответни резултати от срещата в четиристранен формат - Турция, Швеция, Финландия, НАТО. Това сподели турският президент Реджеп Тайип Ердоган на конференция в турската столица преди да отлети за Мадрид, където ще вземе присъединяване в срещата на върха на НАТО, предава

" За присъединението на Финландия и Швеция към НАТО е належащо да се вземат поради опасенията на Турция в региона на сигурността. Въз основа на резултатите от четиристранната среща ще стане ясно каква е тяхната позиция. Не чакаме празни изказвания, само че съответни резултати “, сподели още Ердоган.

Посланиците на Финландия и Швеция в НАТО на 18 май връчиха на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг заявки за присъединение на техните страни към алианса. Тогава турският президент сподели, че Анкара няма да поддържа приемането на тези страни в НАТО, до момента в който не дефинират отношението си към терористичните организации.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР