Finaport Zug Open, полуфиналДимитър Кузманов – Ернестс Гулбис 4-6, 1-6Димитър

...
Finaport Zug Open, полуфиналДимитър Кузманов – Ернестс Гулбис 4-6, 1-6Димитър
Коментари Харесай

Кузманов не успя да преодолее Гулбис на полуфинала в Цуг


Finaport Zug Open, полуфинал

Димитър Кузманов – Ернестс Гулбис 4-6, 1-6

Димитър Кузманов завърши присъединяване си на Чалънджър шампионата в швейцарския град Цуг след загуба от някогашния №10 Ернестс Гулбис. Въпреки днешното проваляне българинът може да е удовлетворен от представянето си през седмицата, защото за пръв път доближи до полуфинал на равнище ATP 125, а през идната седмица ще запише нов персонален връх в ранглистата.

Кузманов направи 10 двойни неточности против три за Гулбис и завоюва 61% от точките си на първи сервис (23/38), до момента в който успеваемостта на неговия конкурент по този индикатор бе 86% (31/36). Втората ни ракета оползотвори два от 14-те си шанса за пробив (14%), до момента в който неговият конкурент осъществя шест от своите дванадесет брейкпойнта (50%).

Началото бе доста положително за Кузманов, който избави брейкпойнт в откриващия гейм, след което проби пръв и поведе с 3-1. Впоследствие обаче Гулбис усъвършенства доста представянето си и отговори с два псоледвоателни брейка, осъществавайки цялостен поврат за 5-3. Кузманов редуцира пасива си с гейм на нула, след което имаше превъзходен късмет да изравни, само че пропусна две следващи точки за пробив и Гулбис завоюва подаването си за 6-4.

Втората част стартира вихрено за латвиеца, който записа два брейка за 3-0. Кузманов върна един от пробивите, само че това бе последният положителен миг за него в мача. Гулбис още веднъж стартира да управлява играта и не даде повече геймове на втората ни ракета, оформяйки крайното 6-4, 6-1 по-късно под два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР