Финансовото състояние на столичния градски транспорт е изключително тревожно, каза

...
Финансовото състояние на столичния градски транспорт е изключително тревожно, каза
Коментари Харесай

Променят разписанията и удължават маршрута на част от автобусите за Банкя

Финансовото положение на столичния градски превоз е извънредно обезпокоително, сподели в ефира на Радио София шефът на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев .
Той изясни, че при започване на годината, първичните сметки са посочили дефицит от близо 178 млн. лв. .
„ Това, което успяхме да усъвършенстваме и да спестим докара нещата до по-малък дефицит - в границите на 144 млн. , само че освен това съвсем трикратно нарастване на цените на енергоносителите, на всички е ясно, че няма по какъв начин при една и съща финансова помощ, градският превоз да продължи към този момент повече от две години да оцелява “, сподели Дилчев.
Той добави, че от началото на 2022 година понижаване на транспортното обслужване не е имало, което евентуално ще се промени.
Още от началото на юни, превозът да мине на много по-разредени летни написания …Единственият вид е спомагателни средства отпуснати от страната “, добави Димитър Дилчев.
По думите му, на съвещанието на Столичния общински съвет в четвъртък ще бъде гласувано предложение за смяна на обслужване на рейсовете до гр. Банкя.
„ Ще усъвършенства доста обслужването на жителите на Банкя, тъй че градът ще получи още по-добро транспортно обслужване. Ще бъдат изменени част от разписанията, изменени част от линиите, маршрутът ще бъде удълже н. Ще се понижи доста времепътуването “, сподели Дилчев.
Той призна, че обслужващият превоз до метрото в Горна баня към момента не е разполагаем.
„ Има определен реализатор, има подписан контракт. В края на тази, началото на идната година, чакаме тези транспортни средства да бъдат налични в столицата, след което още веднъж да се уточняват маршрутите и разписанията, по които те ще вървят “, сподели шефът на Центъра за градска подвижност.
Дилчев сподели още, че има и създаден проект за смяна на маршрута на автобусна линия 260 , тъй че да може да стига до последната спирка на третия метродиаметър.
Подробности можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР