Финансовият министър Владислав Горанов не вижда причина да подава оставка

...
Финансовият министър Владислав Горанов не вижда причина да подава оставка
Коментари Харесай

Горанов не вижда причина да подава оставка

Финансовият министър Владислав Горанов не вижда причина да подава оставка 10 дни, откакто България е съумяла да влезе в " чакалнята " на еврозоната.

Това съобщи министърът в отговор на журналистически въпроси на излизане от Народното събрание, където бе разискван вотът на съмнение към държавното управление на Бойко Борисов.

На 15 юли Борисов изиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на стопанската система Емил Караниколов. В формалното известие на ГЕРБ се споделяше, че той е взел това решение след среща с регионалните координатори на партията. По време на съвещанието координаторите на партията са поискали от Борисов освобождението на тримата министри с претекста – оборване на внушенията, че ГЕРБ и въпросните министри са в директна взаимозависимост от Движение за права и свободи и Делян Пеевски.

В държавното прессъобщение се посочваше, че тримата министри са " заявили пред премиера Бойко Борисов подготвеност да подадат своите оставки неотложно ", а също и че ще входират съответните документи за това в четвъртък (16 юли) сутринта.

Това обаче по този начин и не се случи, а Борисов разгласи, че оставките им ще бъдат разисквани след вота на съмнение, импортиран от Българска социалистическа партия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР