Финансовият министър Асен Василев увери, че пари за бедстващите райони

...
Финансовият министър Асен Василев увери, че пари за бедстващите райони
Коментари Харесай

Пари за бедствия има – 12 моста от потопа ще бъдат ремонтирани

Финансовият министър Асен Василев увери, че пари за бедстващите региони от потопа има и те са признати във Фонда за бедствия и повреди.

" По предварителни оценки има 12 моста, които би трябвало да бъдат поправени, с изключение на другите вреди, след бедствието по Южното Черноморие, за към 20 до 30 милиона лв.. Към момента във фонда за бедствия и повреди свободният запас е над 60 млн.лв. ", съобщи той пред публицисти в Народното събрание след среща с ръководителите на бюджетната комисия и комисията по сигурност и публичен ред – Йордан Цонев и Десислава Атанасова.

На нея участва и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Изслушан е бил и отчет на кмета на Царево – една от най-тежко засегнатите общини.

" Набелязахме задоволително ограничения както по линия на законодателната власт и по бъдещия бюджет, само че и в този момент ", означи на собствен ред Йордан Цонев, ръководител на Бюджетна комисия в Народно събрание.

Заместник- министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев разясни, че при първа опция когато е налице конкретика, за не повече от 10 дни ще се събере комисията и ще вземе решения. " В резултат да се възстановят вредите ", добави той.

Междувременно от през днешния ден военнослужещи от инженерните формирования в Българската войска правят оглед и оценка на вредите на три мостови уреди в регионите, потърпевши от огромните наводнения на 5 септември.

Правят се планове за изграждане на мост, свързващ централната част на Царево с квартал " Василико ". След привършване на огледите и анализите с кмета на община Царево и представители на Агенция " Пътна инфраструктура " ще се вземе решение за предприемане на съответните дейности, показват от МО.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР