Финансовите министри на страните от еврозоната днес решиха да отложат

...
Финансовите министри на страните от еврозоната днес решиха да отложат
Коментари Харесай

Еврогрупата отложи 1 млрд. евро за Гърция за април

Финансовите министри на страните от еврозоната през днешния ден взеха решение да отсрочат за април отпущането на един милиард евро за Гърция, защото тя не е изпълнила всички обещани промени, съобщи Франс прес.

"Решението за одобрение на отпущането на един милиард евро беше отсрочено, евентуално за идната среща на финансовите министри на еврозоната " на 5 април в Букурещ, съобщи европейски източник.

Основната към момента неизпълнена промяна е удължаването на периода за отбрана на основното жилище за неплатежоспособните семейства. След като наскоро реализира съглашение с банките, гръцкото държавно управление сега приготвя законопроект, с който дава нов краен период на семействата, които са застрашени от конфискуване на фамилното жилище, да предоговорят и вероятно да преструктурират жилищните си заеми.

"От 16 точки са уредени 13. По останалите има добър прогрес ", съобщи европейският комисар за икономическите въпроси Пиер Московиси.

На 20 август 2018 година Гърция престана да употребява кредитните стратегии на Европейски Съюз и МВФ, които осигуряваха финансовото й оцеляване от 2010 година Страната обаче остава под засилено наблюдаване от кредиторите си и би трябвало да съблюдава редица задължения за реализиране на задоволителен бюджетен остатък за погашение на задълженията си.

Сумата от един милиард евро, която би трябвало да се изплати на Гърция, дава отговор на облагите от гръцки облигации, притежавани от Европейската централна банка и европейските централни банки от началото на гръцката финансова рецесия.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР