Финансовите лидери на страните от Г-7 ще разговарят днес в

...
Финансовите лидери на страните от Г-7 ще разговарят днес в
Коментари Харесай

Финансовите министри от Г-7 обсъждат помощта за Украйна и глобалното облагане с данъци

Финансовите водачи на страните от Г-7 ще беседват през днешния ден в коридорите на по-широката среща на Г-20 в Индия, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс. В Г-7 влизат Англия, Канада, Франция, Германия, Италия, Япония и Съединени американски щати.

" Подкрепата за Украйна, промяната на многостранните банки за развиване и интернационалното данъчно облагане ще бъдат обсъждани на срещата ", съобщи Судзуки. " Не планираме изказване, само че ще проведем диспути, с цел да разгадаем проблеми, с които светът се сблъсква ", сподели финансовият министър на Япония Шуничи Судзуки.

Страните от Г-20 под председателството на Индия ще дискутират настрана световната стопанска система и здравното обезпечаване, устойчивите финанси и инфраструктурата, световната финансова архитектура, световното данъчно облагане и приобщаващото финансиране, уточни по-рано тази седмица Судзуки.

Японският финансов министър приветства основното съглашение, реализирано наскоро сред близо 140 страни членки от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР/Г-20), което за прогрес по пътя към световна данъчна промяна.

Този пакт ще спомогне за " реализиране на непоклатимост и сигурност в интернационалната система за облагане с налози ". " Целта на съглашението е да преразгледа главната скица за облагане с налози през последното столетие и може да е от историческо значение ", разяснява Судзуки.

Страни с налози върху цифровите услуги одобриха да задържат използването им с най-малко една година, откакто приемането на световното съглашение за облагане с налози на мултинационалните компании бе отсрочено. Над 140 страни ще стартират да вкарват идната година съглашението от 2021 година, в което се преразглеждат прилагани от десетилетия правила за данъчно облагане на мултинационалните компании, за които се счита, че са остарели.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР