Финансови възможности, пари около вас, винаги има навсякъде. Но как

...
Финансови възможности, пари около вас, винаги има навсякъде. Но как
Коментари Харесай

Пари има навсякъде. Как да ги спечелите?

Финансови благоприятни условия, пари към вас, постоянно има на всички места. Но по какъв начин да извършите по този начин, че вие постоянно да имате достатъчно пари? Как да станете състоятелен човек, без значение от типа активност, с която се занимавате?

За да получите нещо, би трябвало да дадете нещо

Парите в никакъв случай не идват от нищото. За да получите пари, първо би трябвало да вложите нещо от себе си. От това, което към този момент имате. И тези вложения ще се трансформират и ще ви се върнат под формата на пари - или няма да се върнат.
 Снимка 403395
 

Какво можете да инвестирате?
Време - часове работа; Свободни парични средства; Активи - автомобил, апартамент, уреди; Знанието е вашият опит и експертиза.
Доходът, който идва от вашите вложения е:
Активен, който и поражда, когато инвестирате персоналните си старания, време, познания. Можете да получите в случай че:
- работите повече часове, само че ресурсът на който и да е човек е стеснен, а и възрастта работи против вас - колкото по-възрастни сте, толкоз по-трудно е да работите повече време.

- подобрите уменията си - и тогава цената на един час ваш труд ще бъде по-висока. Ако непрестанно се учите, увеличавате своя опит и подготовка, вложеното от вас време ще е по-скъпо и можете да работите по-малко и да печелите повече посредством кариерно развиване. Колкото повече знаете, толкоз повече струвате. Колкото по-напред се развива нашият свят, толкоз повече всяка специалност се трансформира в образование през целия живот.
Пасивните приходи пораждат, когато някой или нещо работи за вас. Например вашите активи или парите ви.
Вие инвестирате пари, а те ви носят други пари. Но пасивният приход без финансови вложения не съществува в природата.

Има и метод да инвестирате време и пари. Този бизнес е най-трудният метод да печелите пари от всички вероятни варианти. Не повече от 5% от хората могат да бъдат сполучливи.

Защо хората вършат бизнес? Защото това би трябвало да им даде повече пари, в сравнение с работата и вложенията взети дружно. Няма смисъл да поемате такива опасности и да инвестирате толкоз доста старания, в случай че приходът не надвишава това, което получавате при наемане.

Алтернатива на бизнеса е, когато инвестирате време и познания в наемна работа, а парите си в капиталови принадлежности. Този път към благосъстоянието е подобаващ за множеството хора - той е за 95% от тях.
 Снимка 228181
 

Богат или безпаричен?

Човекът, който печели 10 хиляди $ на месец - богат ли е или безпаричен?

Истината е, че не можем да разберем, като преглеждаме приходите на човек дали е богат или безпаричен. Ако харчи повече, в сравнение с печели, той е безпаричен.

Ако печели 10 хиляди $ на месец, само че харчи 20 хиляди и живее на заеми, значи е безпаричен човек. Ако печели $300 на месец и харчи $200 и това е задоволително, с цел да живее, и влага Щатски долар 100, тогава този човек е състоятелен.

Той е състоятелен, тъй като един ден пасивните му приходи - лихвите, които получава върху вложения си капитал - ще му разрешат да завоюва независимост. Той ще може да не работи, да получи своите 200 $ от рента и да прави това, което обича.

Ако печели 10 хиляди $ на месец и има заеми, значи е безпаричен човек, с задължения и непрекъснато заплаща на банката. Това води до живот в боязън за бъдещето. Какво се случва, в случай че загуби приход и не може да изплати заемите си?

Не е задоволително единствено да получавате доста. Важно е да можете да запазите парите и да се разпореждате вярно с тях.

Ако човек харчи повече пари, в сравнение с печели, той следва пътя на длъжника.

Ако той печели и харчи почти същото, това също е задънена улица - това е пътят на катерица. Той би трябвало да работи, да работи и да работи. И с напредването на възрастта става все по-трудно да се работи продуктивно. Трудно е да се научиш и да бъдеш в крайник с напредъка. С напредването на възрастта на междинния чиновник той печели по-малко и животът му се утежнява.

Ако приходите надвишават разноските, вие ставате вложител. Имате позитивен баланс и парите стартират да работят за вас. Финансовата независимост стартира, когато освен вие работите, само че и парите ви работят за вас.
 Снимка 229164
 

Как да накарате парите да работят и да не лъжат?

Ако тези пари просто лежат под възглавницата ви, тогава те се изгарят от инфлацията. Парите са живи и обичат да вървят на работа.

Ако човек не знае по какъв начин да накара парите да работят, той не може да бъде вложител. И не всеки може да го направи. Има категория хора, които могат да икономисват, само че не могат да влагат. Изкуството на вложение би трябвало да се учи непрекъснато.

Когато пускаме парите да работят, би трябвало да сме сигурни, че те имат добра работа. Така че те, първо, да ви се върнат, и второ, да ви донесат още пари. За задачата работата им би трябвало да е съобразена с вашите цели и персоналните ви характерности.

Каква е главната причина за капиталовото отчаяние? Това е неверният инструмент! Инвестиционните принадлежности се основават по прилика с дърводелските и шлосерските принадлежности - всеки за своята задача.

Същото е и с вложението. Докато не сте определили задачите си, не можете да инвестирате, защото няма да разберете кой инструмент е най-хубав за реализиране на тази цел. Защото даже да вземете първокачествен, добър инструмент за инвестиция, той ще ви разочарова, в случай че не дава отговор на вашата задача.

Втората причина за отчаяние е изборът на фалшив инструмент или обезсърчителен медиатор.

Факторът време

Когато инвестирате, е доста значимо да запомните за фактора време. Колкото по-дълго инвестирате, толкоз по-рано стартирате, толкоз по-добри ще са вашите резултати в дълготраен проект.

Колкото по-дълго инвестирате, толкоз по-голям е вашият триумф. В дълготраен проект пазарите постоянно нарастват. Тук идва магията на комплицираните лихви. Както сподели Айнщайн, комплицираните лихви са осмото знамение в света. Който не прави пари от него, той го заплаща.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР