Финансистът-милиардер Джордж Сорос заяви, че ако Русия бъде победена във

...
Финансистът-милиардер Джордж Сорос заяви, че ако Русия бъде победена във
Коментари Харесай

Сорос: Украйна ще победи във войната, а Руската империя ще се разпадне

Финансистът-милиардер Джордж Сорос съобщи, че в случай че Русия бъде победена във войната в Украйна, това ще докара до разпадането на това, което той назова " Руската империя ", нещо, което съгласно него ще бъде приветствано от някогашните руски републики, написа Ройтерс.

Сорос сподели, че Съединените щати ще поддържат Украйна, само че президентът Джо Байдън е предизвестил украинския Володимир Зеленски, че има ограничавания и че третата международна война би трябвало да бъде избегната. Сорос не разкрива източника на информацията си.

Според филантропа съветската войска е била неприятно ръководена, зле оборудвана и деморализирана, само че президентът Владимир Путин се е обърнал към наемническата група Вагнер, с цел да противодейства на украинската войска.

" Страните от някогашния Съветски съюз нямат самообладание да видят провалянето на руснаците в Украйна, тъй като желаят да отстояват своята самостоятелност ", сподели Сорос на Мюнхенската конференция по сигурността, съгласно текст от речта му, публикуван от офиса му.

" Това значи, че победа на Украйна би довела до разпадането на Руската империя. Русия към този момент няма да съставлява опасност за Европа и света ", сподели той. " Това би било огромна смяна към по-добро ", заключва Сорос.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР