Финалистът от миналата година Мариуш Копил (Румъния) победи трикратния победител

...
Финалистът от миналата година Мариуш Копил (Румъния) победи трикратния победител
Коментари Харесай

Мариуш Копил отново на ниво, Стан Вавринка си тръгва от София

Финалистът от предходната година Мариуш Копил (Румъния) победи трикратния победител от шампионати от " Големия шлем " Стан Вавринка (Швейцария) 3-6, 7-6(5), 6-4 и се класира за осминафинал на Sofia Open 2019. Румънецът ще срещне във втория кръг спечелилия от срещата Александър Лазаров (България) - Фернандо Вердаско (Испания).

Mачът беше успех на сервисите. В първия сет всички се реши в шестия гейм, когато Вавринка проби. След това той можеше да затвори частта при 5-3. Но беше решителен в идващия гейм на нула за 6-3 след 24 минути.
 Снимка 404550
Източник:

Копил нямаше желание да се предава и продължи да сервира ужасно. Възможности за пробиви имаше в третия и четвъртия гейм, обезвредени със сервиси.

Тайбрекът се реши при едно само разиграване. При 5-5 Копил направи мини пробив и стигна до трети сет.

Мачът на сервиси продължи и в третата част. Ключов гейм се оказа третият, когато румънецът съумя да осъществя четвъртата си опция за пробив. След това Вавринка съумя да стигне до 40-40 в шестата партия.

Копил обезврежда възмжностите със сервис. В последния гейм от мача Вавринка избави два мачбола, само че два феноменални сервиса завършиха мача след час и 49 минути.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР