Филмът Шекспир като улично куче“ на режисьора Валери Йорданов спечели

...
Филмът Шекспир като улично куче“ на режисьора Валери Йорданов спечели
Коментари Харесай

Кои филми и актьори спечелиха на феста в Свети Влас

Филмът „ Шекспир като улично куче “ на режисьора Валери Йорданов завоюва премията за Най-добър филм на второто издание на Свети Влас Филм Фест, а Александра Костова, която се превъплъти в Петя Дубарова, бе отличена за най-хубава актриса. Това стана на публична гала в амфитеатър „ Арена “ в курортния град. Статуетката одобриха актьорите от кино лентата Владислав Стоименов и Васил Илиев, а тя им бе връчена от изпълнителния шеф на Национален кино център Петър Тодоров. 

" Шекспир като улично куче " се очерта като неоспорим любимец на фестивала и завоюва в пет от общо седем категории. Останалите статуетки отидоха за най-хубав режисьор за Валери Йорданов, за операторско майсторство за Борис Славков, за поддържаща мъжка роля за Захари Бахаров и основна мъжка роля. Журито беше изрично, че премията за основна мъжка роля отива равностойно и при двамата млади артисти от кино лентата Владислав Стоименов и Васил Илиев за впечатляващия им и мощен актьорски тандем, за майсторската работа с детайла и прецизната работа върху построяването на характерите.
-->
Журито дефинира Александра Костова като най-хубава актриса за ролята си на Петя от „ Петя на моята Петя “. Тя завоюва техните професионални оценки за откровената искреност, с която разкрива облика на актуалния младеж, който търси еднаквост посредством поезията на Петя Дубарова. За поддържаща женска роля наградата отиде при Александра Сърчаджиева за кино лентата „ Изкуството да падаш “ за блестящата й интерпретация на женския облик в травматичната постсоциалистическа реалност по времето на прехода в България. Закриващата вечер от фестивала продължи с прожекция на кино лентата „ Голата истина за група Жигули “, който беше показан от режисьора Виктор Божинов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР