Филмът "Ага", копродукция България/Германия/Франция, с режисьор Милко Лазаров спечели тазгодишната

...
Филмът "Ага", копродукция България/Германия/Франция, с режисьор Милко Лазаров спечели тазгодишната
Коментари Харесай

Филмът Ага спечели Голямата награда Златната липа

Филмът "Ага ", копродукция България/Германия/Франция, с режисьор Милко Лазаров завоюва тазгодишната премия на фестивала за ново европейско кино "Златната липа ". Това разгласи на конференция ръководителят на интернационалното жури Илиян Джевелеков.

За най-хубава мъжка роля е отличен Михаил Апросимов за ролята му във кино лентата "Ага ". За най-хубава актриса журито е определило Халидора Геирхартсдотир за ролята й във кино лентата "Жена на война ". Наградата за постановка отива при Бенедикт Ерлингсон за кино лентата "Жена на война ". Наградата на Съюза на българските кино дейци получи унгарският филм "Залез " с режисьор Ласло Немеш.

"Повече от 10 000 души посетиха филмовите прожекции в салоните на Държавна опера и Регионална библиотека "Захарий Княжески " за пет дни. Всичко това кара мен и екипът на "Златната липа " да запретнем още веднъж ръкави и да се впуснем към осмото издание на фестивала ", сподели Магдалена Ралчева, основател и шеф на "Златната липа ". Тя заяви още, че за седем години са показани над 300 нови европейски филми, които са били гледани от над 100 000 фенове.

Церемонията по награждаване стартира в 18:00 часа в залата на Държавна опера - Стара Загора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР