Филипинските власти започнаха да евакуират хиляди хора от пътя на

...
Филипинските власти започнаха да евакуират хиляди хора от пътя на
Коментари Харесай

Супертайфун връхлита Филипините

Филипинските управляващи започнаха да изтеглят хиляди хора от пътя на най-мощния ураган тази година. Властите затвориха учебни заведения, приготвиха булдозери за свлачища и активизираха спасители и бойци в северната част на страната, написа " Гардиън ".

Пет милиона души се чака да бъдат наранени от тайфуна " Мангхут ", който е категоризиран от специалисти като супертайфун с извънредно мощни ветрове, равностоен на вихър от Категория 5 в Атлантическия океан.

До тази заран 10 000 души са евакуирани от три района.

Тайфунът е на път да удари североизточната провинция Кагаян събота сутринта локално време. Днес той е на към 400 километра от Филипините в Тихия океан. " Мангхут " е съпроводен от ветрове със скорост до 255 километра в час, оповестяват филипинските метеоролози.

Прогнозира се да премине през Южнокитайско море и на 100 километра от Хонконг в неделя сутринта.

Очакват се интензивни превалявания, които ще провокират свлачища и наводнения.

В 25 провинции на главния остров Лусон има предизвестие за стихия. Ограничено е морското и въздушно придвижване.

Около 4,2 милиона души в Кагаян са застрашени от унищожителния резултат на тайфуна, който е с 125 километра необятно око, разгласи шефът за гражданска отбрана Рикардо Джалад по време на изключителна среща, водена от президента Родриго Дутерте.

Повече от 43 милиона души могат да бъдат наранени от супертайфуна.

" Мангхут " е петнадесетата стихия през тази година, която връхлита Филипините. Обикновено 20 стихии минават през страната на година.

Тайфунът " Хаян " лиши живота на повече от 7 300 души и остави без дом над 5 милиона души в централната част на Филипините през 2013 г.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР