Филипините получиха от САЩ военна техника за 1,4 милиарда песос

...
Филипините получиха от САЩ военна техника за 1,4 милиарда песос
Коментари Харесай

Филипините получиха военна техника от САЩ

Филипините получиха от Съединени американски щати военна техника за 1,4 милиарда песос (29 милиона долара), сподели през днешния ден филипинският министър на защитата Делфин Лорензана, представен от Ройтерс. Доставката е част от старания за подсилване на защитата и антитерористичните качества на Филипините.

Оборудването, в това число снайперистки пушки и снаряжение срещу самоделни взривни устройства, беше предоставено по време на посещаване на и.д. министър на защитата на Съединени американски щати Кристофър Милър. "Модернизацията на въоръжените сили на Филипините в последна сметка ще ни разреши да отговаряме по-ефективно както на обичайни, по този начин и на нетрадиционни закани за сигурността на нашата морска страна ", съобщи Лорензана.

Филипините са най-големият адресат на американска военна помощ в Индо-тихоокеанския район - от 2015 година те са получили от Съединени американски щати самолети, кораби, бронирана техника и леко въоръжение на стойност 33 милиарда песос, сподели американското посолство в Манила.

Преди няколко седмици американският консултант по националната сигурност Робърт О'Брайън дойде във Филипините, с цел да достави муниции за 18 милиона $. Миналата година американският държавен секретар Майк Помпейо увери Филипините, че Съединени американски щати ще им се притекат на помощ в тази ситуация на вероятно нахлуване в Южнокитайско море. Китай претендира за 90 % от Южнокитайско море, включитено региони, към които искания имат Бруней, Малайзия, Филипините, Тайван и Виетнам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР