Филип Жилбер спечели втора етапна победа в тазгодишната Вуелта, след

Филип Жилбер спечели втора етапна победа в тазгодишната Вуелта, след ...

Жилбер взе втори етап във Вуелтата, Кинтана се върна в битката за победата.Филип Жилбер спечели втора етапна победа в тазгодишната Вуелта, след като триумфира в 17-ия етап. Белгиецът беше най-добър в най-дългия етап през 2019 г. - 219 км между Арана де Дуеро и Гуадалахара. Етапът беше съпроводен и с най-високата средна скорост 50.6 км/ч.

Колоездачът на "Декьонинк Куикстеп" направи атака в последните 200 метра и изпревари Сам Бенет от "Бора". Трети стана съотборникът на Жилбер Реми Каваня. Белгиецът взе втори етапен успех тази година след този в 12-ия етап.

Въпреки че нямаше нито едно категоризирано изкачване, етапът се оказа един от най-интересните в Обиколката на Испания дотук. Той доведе и до разместване в генералното класиране, където Найро Кинтана навакса 5:19 минути на лидера Примож Роглич, за да се върне на второ място в класирането.

От началото на етапа се откъсна група от 40 колоездачи, които се възползваха от силния страничен вятър. В групата беше Кинтана с трима свои съотборници от "Мовистар", седем състезатели на "Декьонинк Куикстеп", най-добрият спринтьор дотук Сам Бенет, както и кандидатът за топ 10 Вилко Келдерман ("Сънуеб").

Източник: dnevnik.bg