Филиалът ще се помещава в сградата на Българо-германския център Тракийският

...
Филиалът ще се помещава в сградата на Българо-германския център Тракийският
Коментари Харесай

Тракийският университет ще отвори филиал в Царево през 2023 година

Филиалът ще се обитава в постройката на Българо-германския център
Тракийският университет ще отвори порти в Царево следващата година. Бъдещо звено на образователното заведение ще предлага образование на студенти по няколко посоки, като акцент ще бъдат хуманната и ветеринарна медицина, изясни кметът Георги Лапчев, представен от БНР Бургас.

Филиалът ще се обитава в постройката на Българо-германския център. Тя е нова и има потребност единствено от малко ободряване,  разясни градоначалникът. Той е участвал на Академичен и на Ректорски препоръки преди дни, където концепцията е била разисквана.

" Много съществено сме се насочили към специалността медицина, по-скоро към медицински сестри и парамедици. Най-вероятно ще има ветеринарна медицина, IT, ще има образование посредством Катедрата по рибарско и аквакултури, доста желая да има се образоват тук морски биолози. Тя да се занимава с проблемите на Черно море, чистотата му, ще има екологична компетентност. Убеден съм, че ще има и следдипломни квалификации,обучение в други новаторски направления. "

Георги Лапчев има упоритостта общината да развие стипендиантска стратегия:

" За да може завършващите учебното заведение в Царево, да употребяват специфична стъпка, през която  да се образоват в университета. Те ще имат ангажимент по-късно да работят известно време на територията на Общината, като по този метод ще подсилим своя потенциал. "

Идеята би трябвало да бъде дефинитивно утвърдена от Общинския съвет.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР