За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции

...
За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции
Коментари Харесай

Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти

За реализацията им администрацията ще си партнира с разнообразни институции

 

Основна реорганизация на Морската градина в Царево, създаване на велоалея, ограничения против наводненията и битката с безработицата - това са единствено част от огромните планове, на които администрацията на кмета Марин Киров залага. Те бяха показани през днешния ден по време на публичното разискване на концепциите от програмата, свързани с морската община. 

Събитието се организира в читалището в Царево, като на него участваха кметът Марин Киров, кметът на Приморско Иван Гайков, кметът на община Малко Търново Илиян Янчев, ръководителят на ОбС-Царево Таня Янчева, представители на участниците в концепциите, поданици и посетители на Царево.

Концепцията за интегрирани териториални вложения (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0103 „ Развитие на резистентен туризъм и възстановяване на транспортната съгласуваност на Югоизточния район за обмисляне от равнище 2 “, с водещ сътрудник Агенция " Пътна инфраструктура ", включва главния ремонт на пътя Царево-Малко Търново. 110 млн. лева ще костват строителните действия. Другият значим план е първият стадий от реконструкцията и благоустройството на приморския парк, чиято стойност е 1,8 млн. лева. 

Другата идея - за интегрирани териториални вложения (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0013 „ Подобряване на връзките на образованието, научноизследователската и развойната активност с бизнес дейностите в Югоизточен район “ е с водещ сътрудник Тракийски Университет.

Той включва: 
- Велоалея от образователен център на Тракийски университет в гр. Царево  до къмпинг „ Нестинарка “, гр. Царево, сума 2 400 000 лев. ПРР.
- Дейности по предварителна защита на наводненията - възобновяване проводимостта на речното корито, подсилване на крайбрежията с габиони - сума 3 000 000 лева ОПОС; 
- Дейности на пазара на труда за безработни лица, общо 150 индивида за Царево и Стара Загора, сума 600 000 лв..,ОПРЧР.
- Мерки за предварителна защита и ръководство на риска от наводнения.

Концепцията за интегрирани териториални вложения (КИТИ) BG16FFPR003-2.001-0125 „ Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния район “ е с водещ сътрудник Община Бургас.

По тази идея ще бъдат основани кабинети за профилактика и промоция на здравето в обитаемоте места на общините-партньори, измежду които е и Царево.

" Община Царево се стреми да усъвършенства качеството на живот и инфраструктурата както за жителите, по този начин и за гостите на града. Целта на тези планове е да се сътвори по-благоприятна среда, която да предизвиква растежа, развиването и просперитета на хората. Фокусирайки се върху подобряването на инфраструктурата и услугите, Общинската администрация се стреми да обезпечи по-добри условия и улеснения, които да допринесат за по-висок стандарт на живот на локалната общественост ", сподели кметът Марин Киров. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР