Хърватският президент Зоран Миланович обяви, че не е обидил българите

...
Хърватският президент Зоран Миланович обяви, че не е обидил българите
Коментари Харесай

Миланович: Не съм обиждал България, не ме занимавайте със селски скандали

Хърватският президент Зоран Миланович разгласи, че " не е обидил българите " с изявлението си, че България е на дъното на Европейския съюз.


На 27 април в Златар Миланович съобщи, че Хърватия е на дъното в блока и единствено България е по-зле ".

" Всеки ден се молим на Бог тя (България) да остане последна, с цел да можем да кажем, че сме предпоследни ", добави той.

Миланович през днешния ден акцентира, че никой не се моли България да пропадне. Президентът изясни, че изявлението му е версия на американски анекдот за федералния щат Арканзас, който се моли щата Мисисипи да остане най-бедния в Съединени американски щати.

„ За да знаеш сходни неща, би трябвало да си прочел нещо в живота, а не да се занимаваш със селски кавги “, сподели Миланович и добави: „ когато България няма да бъде на последно място, министър председателят Андрей Пленкович ще бъде финален “.

„ Не съм обидил българите, само че се подиграх на някои детайли от хърватското държавно управление, които ни вършат простаци “, сподели още хърватският държавен глава. Той посочи, че и преди е подлагал на критика своята страна по тематиката за евросредствата.

Държавната осведомителна организация на Хърватия /ХИНА/ заяви, че хърватският дипломат в България Ясна Огненовац е била извикана в българското външно министерство, което е изразило " дълбокото си отчаяние от изказването на президента Миланович ".

В Министерство на външните работи са подчертали, че " изказването е недопустимо за България и не е в сходство с отличните двустранни връзки сред Хърватия и България ". Изразена е вяра " хърватското държавно управление да се дистанцира от това изказване. " /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР