Филаделфия Севънтисиксърс победи Бостън Селтикс със 116:116 у дома след

...
Филаделфия Севънтисиксърс победи Бостън Селтикс със 116:116 у дома след
Коментари Харесай

Филаделфия и Финикс изравниха сериите си от полуфиналите в НБА

Филаделфия Севънтисиксърс победи Бостън Селтикс със 116:116 вкъщи след продължение в мач №4 от полуфиналната серия на Източната конференция в Националната баскетболна асоциация (НБА).

След като донесе първи триумф на Фили в залата на " келтите ", само че не бе на равнище в идващите две срещи, Джеймс Хардън изигра страховит дуел. Гардът на Съксърс приключи с 42 точки, 8 битки, 9 асистенции и 4 обири при пукотевица 16/23 за две и 6/9 от тройката. Той осъществя. 16 секунди преди сирената за завършек на постоянното време, с цел да вкара срещата в продължение, а по-късно бе прецизен и зад арката при оставащи 18 секунди в спомагателните 5 минути, с цел да донесе значимата победа на домакините. Избраният за МВП на постоянния сезон Джоел Ембийд способства с дабъл-дабъл - 34 пункта и 13 овладени топки, а Тайрийз Макси се регистрира с 14 точки.

За Селтикс Джейсън Тейтъм приключи с дабъл-дабъл - 24 точки и 18 битки. 23 добави Джейлън Браун, а Маркъс Смарт се регистрира с 21 пункта. 19 от пейката добави Малкълм Брогдън, а с по 12 и 10 надлежно се разписаха Дерик Уайт и Ал Хорфърд, само че напъните им се оказаха незадоволителни за Джо Мазула и компания, с цел да се приближат на триумф от финала в конференцията.

Двубой №5 е в залата на Бостън във вторник.

В друга среща Финикс Сънс също изравни полуфиналната си серия, само че на Запад, откакто удари водача след постоянния сезон Денвър Нъгетс със 129:124 вкъщи. " Буците " още веднъж не откриха решение за двете звезди на " слънцата " Кевин Дюрант и Девин Букър. След като комбинираха за общо 86 точки в предходния дуел, двамата още веднъж се развихриха и този път завършиха с по 36 пункта, като записаха и дабъл-дабъл - Дюрант добави 11 битки, а Букър се регистрира с 12 завършващи подавания, като бе изключително ефикасен в стрелбата за две точки - 14/18. Ценни 19 пункта от пейката осъществя Ландри Шамет, в това число 5/8 от тройката.

От другата страна Денвър не съумя да завоюва за трети път, макар страхотните старания на Никола Йокич, който приключи с следващи чудовищни индикатори - 53 точки и 11 асистенции, при пукотевица 20/30 за две. Сръбският център на отбора, за който това бе връх в плейофите на НБА, се замеси и в спорен миг от срещата. В края на втората четвърт той мазета топката от ръцете на притежателя на Сънс Мат Ишбия, който забави възобновяване на играта. За реакцията си Йокич получи техническо нарушаване.

Джамал Мъри завърши с 28 пункта, по 11 прибавиха Майкър Портът-младши и Арън Гордън, а с 10 способства Кехтейвиъс Колдуел-Поуп, само че Нъгетс се връщат в залата си за мач №5 от серията във вторник в идентични изходни позиции с Финикс след разменени по две домашен победи със " слънцата ".

Nikola Jokic sets the record for points in a Playoff game in Game 4

53 PTS
11 AST
20-30 FG

PHX/DEN Game 5 | Tues, 10pm/et | TNT
— NBA (@NBA)

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР