Fiat 500 в изпълненията на ателието, вече марка, Abarth е сериозно

...
Fiat 500 в изпълненията на ателието, вече
марка, Abarth е сериозно
Коментари Харесай

Бълхата на бога - Fiat 500 Ares - видео

Fiat 500 в осъществяванията на ателието, вече марка, Abarth е съществено нещо – съвсем 200 к.с. Но модификациията на компанията Pogea Racing прекрачват границите на положителното, навлизайки в пантеона на божественото. И не единствено поради името на военнолюбивия бог Ares...

В тази “бълха на бога ” има доста малко от добричкото общоприетоо “фиче ”. Тук 1,4-литровият турбо мотор е наблъскан с максимално вероятни комопненти - ковани бутала, изменени мотовилки, клапани с увеличен диаметър с усилени пружини, състезателни разпределителни валове, модифицирани смукателен и изпускателен колектори, мощна горивна система с нови дюзи и спомагателна помпа, увеличен турбокомпресор.

Какво и реализирано? Хванете се за масата – оптималната мощ е 404 к.с. при 6400/мин, оптималният въртящ миг е 445 Нм при 3350/мин, и всичкото това при маса на автомобила от 977 кг! Ускоряването от място до 100 км/ч става за 4,7 сек. /да видим поршета наоколо/, а оптималната скорост е 290 км/ч! Интересно по какъв начин ли се чуства ездачът на бълхата при тези режими?



С описаното до момента измененията в автомобила не завършват. Трансимисията е модифицирана и допълнена с нагревател на предавателната кутия, окачването е KW Clubsport с опция за регулировки по височина на пътния луфт и твърдоста, спирачните дискове са 322-милиметрови, апаратите им шестбутални. Аеродинамчиният пласмасов кит и раздути калници прибавят 48 мм към ширината на автомобила.

Предвидена е изработката на единствено пет “бълхи ” на бога Арес, всяка от тях с цена 58 950 евро. Скъпо ли ви наподобява? Едва ли, защото единствено модификацията на мотора коства 21 000 евро...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР