Фейсбук Святото дело на дядо Добри продължава. Светецът от Байлово отново

...
Фейсбук
Святото дело на дядо Добри продължава. Светецът от Байлово отново
Коментари Харесай

Делото на дядо Добри продължава да живее

 Фейсбук Святото дело на дядо Добри продължава. Светецът от Байлово още веднъж събира средства. Навръх третата годишнина от блажената му кончина в събота бяха инсталирани кръст и железна касичка, в която ще се събират дарения.

Те са ситуирани пред къщичката на Добре Добрев в двора на църквата в Байлово, където е и гробът на благодетеля, който си отиде на 103 години.

Идеята и реализацията са дело на съседа на дядо Добри, Никола Войнов, а през годините Никола се потвърждава като един от най-близките му и правилни хора. " По този метод се пробвам да продължа неговото дело. Издадох книга със мемоари за Добре Добрев и всички доходи от нея отидоха за направа на кръста и касичката. Щастлив съм от това ", показа пред Никола.

Към концепцията за внедряване на железна касичка, в която да се пускат монети и банкноти за благоустрояване на духовните обители у нас, се включва и  племенницата на дядо Добри - Мария. В памет на своя вуйчо дамата дава предлагането, а Войнов с наслада го приема. Изработката е на локален талантлив байловчанин.

Постъпленията ще се събират в касата на църквата в Байлово и ангажираните с даренията хора ще вземат решение по какъв метод ще се употребяват. Върху касата има катанец, който ще пази средствата от нечистоплътни ръце.

Десетки хора се събраха в двора на църквата и обителта, с цел да се поклонят пред паметта на индивида, който изпросваше стотици хиляди левове лепта, с цел да ги подари приживе за ремонт на храмове и градеж на нови църкви в цяла България. Въпреки минусовите температури любовта към Добре Добрев не ги смути

Една от тях бе Дарина Костадинова от Поморие. Жената пътува още в петък до София, а рано сутринта в мразовития 13 февруари поема първо с градски превоз, а по-късно с микробус до Горна Малина, защото в събота няма превоз до Байлово. На място дамата разпитва локалните хора дали някой пътува до селото на дядо Добри, с цел да успее да се придвижи на автостоп и да се поклони пред гроба на святия човек. Успява да открие водач и задачата е изпълнена.

Именно с Дарина е обвързвано едно от чудесата на Добре Добрев. " Той ме избави! Бях изпаднала в отпадналост и даже не можех да стана. Обърнах се към него с молитвата: " Дядо Добри, моли Бога за моето здраве ", и напълно скоро станах, почувствах облекчение и оздравях ", споделя пред вестника Костадинова, която е мощно вярваща. Чудото връхлита дамата броени дни след кончината на светеца от Байлово на 13 февруари 2018 година и от този момент тя идва на гроба му всяка година, с цел да се поклони и засвидетелства своята любов и признателност към дядо Добри.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР