Фейсбук Бивши и настоящи ученици отМГ Д-р П. Берон:Намерете бивши

...
Фейсбук
Бивши и настоящи ученици отМГ  Д-р П. Берон:Намерете бивши
Коментари Харесай

Учители от София и Варна са тазгодишните лауреати на наградите на Съюза на математиците в България

 Фейсбук Бивши и сегашни възпитаници от
МГ " Д-р П. Берон ":Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! или.Учители от София и Варна са тазгодишните лауреати на премиите на Съюза на математиците в България (СМБ) и Международна фондация " Св. св. Кирил и Методий “. Отличията се връчват на преподаватели по математика и по информатика и ИТ за принос в откриването и развиването на млади гении. Елена Киселова-Костадинова от Софийската математическа гимназия " Паисий Хилендарски “ и Юлия Димитрова от Математическа гимназия " Д-р Петър Берон “ във Варна получиха оценката надлежно за преподавател по математика и по информатика и ИТ. Те получиха наградите на 50-ата годишна конференция на СМБ.

Юбилейният професионален конгрес на учители, академични преподаватели и учени в областта на математиката и информатиката беше открит от министъра на образованието и науката проф.. На откриването участваха още ръководителят на СМБ проф. Николай Николов и ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски.

" Математическата просвета има обичаи, за които могат да й завиждат доста университетски области. Говорим за 50 години конференции и близо 130 години от основаването на Съюза. Не познавам друга научна област в България, която да работи толкоз близко с учениците. Имам поради освен подготовката на олимпийците, само че и работата, която обгръща доста повече деца. Поздравявам ви за програмата на конференцията, която реализира синтез сред просвета и преподаване “, сподели проф. Денков пред участниците в конференцията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР