Фейсбук ще разкрие 10 хиляди работни места в Европейския съюз

...
Фейсбук ще разкрие 10 хиляди работни места в Европейския съюз
Коментари Харесай

Фейсбук наема 10 000 европейци да правят нова вселена

Фейсбук ще разкрие 10 хиляди работни места в Европейския съюз в идващите 5 години, с цел да построява " метавселена ", която да е опция на в този момент познатия ни интернет.

Метавселената е виртуална действителност, която цели да отстрани границите сред физическия и цифровия свят, заяви БНР. Технологията ще разреши, да вземем за пример, на човек да носи очила за виртуална действителност и с тяхна помощ да се основава чувството за диалог лице в лице с другар,  който е на хиляди километри.

" Метавселената има капацитета да помогне за отключването на достъпа до нови креативен, обществени и стопански благоприятни условия. И европейците ще я оформят още през цялото време ", се споделя в изказването на компанията. Изпълнителният шеф Марк Зукърбърг счита, че виртуалната действителност ще бъде налична от разнообразни платформи и към този момент е отделил 50 милиона $ за основаването й.

Според критиците новината цели да почисти репутацията на компанията и да отклони вниманието след поредицата кавги през последните месеци, в това число разкритията на някогашната служителка Франсис Хоугън, която съобщи, че логаритмите на фейсбук предизвикват изявления с тирада на ненавист и предзивикващи разногласия, с цел да осъществят по-големи облаги.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР