Фестивалът Culturama, с който жителите и гостите на столицата и

...
Фестивалът Culturama, с който жителите и гостите на столицата и
Коментари Харесай

Лятото идва с петото издание на Culturama

Фестивалът " Culturama ", с който жителите и гостите на столицата и Пловдив ще посрещнат лятото и ще отпразнуват La Fete de La Musique (Празника на музиката, отбелязван във Франция със специфични музикални осъществявания в най-дългия ден на годината), стартира. Организаторите от фондация " Културни вероятности " са подготвили вълнуващо арт странствуване. Петото издание на " Culturama " ще се организира под знака на птиците - митични същества и знак на свободата и желанието да вдигнем взор от всекидневните грижи. 
Тази тематика се развива в разнообразната стратегия на фестивала, който стартира на 18 юни в Епископската базилика в Пловдив с концерта " Птиците ". В него Жан Буко и Джони Рас  показват неповторима техника на свирене с уста, с която имитират трелите на стотици типове птици. Тяхното присъединяване е съчетано с нежния тембър на флейтата на Клер Маршал, яркия глас на сопраното Ина Кънчева и виртуозността на маримбистката Василена Серафимова, а френският квартет " Ардео " обогатява със своето тънко музициране тази пъстра картина. Концертът " Птиците " ще бъде показан и в столицата - на 20 юни от 19 ч. на пл. " Славейков ".
На 21 юни на пл. " Славейков " ще се насладим на перкусионното шоу " Drum Talk " с присъединяване на Василена Серафимова, Деметра Анджалика, Николай Иванов, Габриел Мишо, Борис Будинов. То стартира в 17 ч., последвано от концерта " Рамщайн на две пиана " на Duo Jatekok, с начален час 20,30. Същата вечер феновете на горещите латино ритми ще открият своето ентусиазъм с концерта на бразилците " Roda dо Cavaco " от 19 ч. в София, пред бар " Паваж ". 
Специалната колаборация на фестивала с Френския институт в България и тази година чества La Fete de La Musique и прави допустимо преобладаващата част от събитията в програмата да са със свободен вход. Друго от основните партньорства - с Полския институт в София, на 19 юни от 16,30 до 22 ч. ще показа семинара " За птиците от птичи взор ".
Съпътстващата стратегия включва и две изложения: " Птиците - Рай на земята ", " Мост на влюбените ", НДК (13-27 юни) и " Дивата София ",  лятната сцена на Кино и бар " Кабана ", НДК (18 юли - 15 август).>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР