Фермерите в Германия изискват гъвкавост заради сушатаСушата през актуалната година

...
Фермерите в Германия изискват гъвкавост заради сушатаСушата през актуалната година
Коментари Харесай

Сушата през настоящата година създава неравномерни условия за реколтата

Фермерите в Германия изискват еластичност поради сушата
Сушата през настоящата година основава неравномерни условия за реколтата в Германия, което вероятно ще докара до по-ниски добиви по отношение на 2021 година, според президента на Германската асоциация на фермерите Йоахим Руквид, показан от ДПА. " Има региони, където все още можем да добием естествена като количество реколта ", заяви той пред телевизионния оператор Це Де Еф. По думите му обаче в някои региони са съумели да приближат само до 25-30 % под междинното ниво.

Руквид показа, че има религия дъждовете да се усилят, така че есенните реколти да бъдат позитивни. Но по думите му, в този момент немските фермери вероятно ще произведат под междинния добив, който е малко под реколтата през 2021 година Президентът на Германската асоциация на фермерите също беше сериозен към държавните политики, които оставиха към 200 000 хектара незасадени тази година - процедура, която дава време на полетата да се възстановят от минали реколти.

Според Руквид това " съзнателно утежнява хранителната криза " и значи отказ от 1,4 милиона тона пшеница. Европейският съюз предложи сходни практики в този миг да бъдат изоставени заради международната продоволствена криза, която се развива поради неналичието на достъп до руския и украинския пазар, които са съществени за вноса на храни от много нации, единствено че са недостъпни поради нашествието на Русия в Украйна.

Но среща на немските министри на земеделието тази седмица изключи облекчение на политиката. Допълнителни полемики са планувани през идната седмица. Обмисля се и тип за засаждане на една и съща култура на едно и също поле. Обикновено културите се редуват, за да се даде време на полетата за презареждане и обновяване на запасите от хранителни вещества.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР