Фермерите от всяко кътче на Гърция ще атакуват столицата Атина

...
Фермерите от всяко кътче на Гърция ще атакуват столицата Атина
Коментари Харесай

Фермерите затварят пътища и пристанища до големия митинг в Атина във вторник

Фермерите от всяко кътче на Гърция ще нападат столицата Атина с трактори, машини, търговски транспортни средства и рейсове във вторник, 20 февруари.

Това взеха решение на вчерашната общогръцка среща извършена в Лариса. На събранието участваха представители от 50 аграрни блока. Според публичната телевизия ЕРТ, по време на срещата фермерите се съгласиха за нуждата от ескалация на мобилизациите и голямото болшинство се съгласи, че техните претенции не са били изпълнени от премиера.

До деня на митинга фермерите взеха решение да продължат символичните си блокади на пътища, пристанища, митници и публични здания. Вече има алегорични блокади на доста сектори от републиканската пътна мрежа, а трактори са в подготвеност да блокират придвижването на митниците Ники, Евзони и Кипи.

Сградата на Област Западна Македония в град Козани е окупирана, на входа има сено и гуми, а на балконите са сложени транспаранти и черни флагове. В Муданя през вчерашния ден фермерите се появиха с бъчви без дъно и алегорично ги изхвърлиха на пътя, а тези от Епаноми се пробваха да стигнат до летище Македония, само че полицията не им разреши.

Фермерите се чака да бъдат в Атина във вторник вечерта, защото ще стартират пътуването си сутринта на същия ден от блоковете на цялата страна. Гръцките земеделци обявиха изрично, че всички ограничения в тяхна помощ от страна на държавното управление са просто проява на угриженост, без да им взема решение проблемите.

От своя страна държавното управление даде да се разбере, че няма да толерира каквато и да е обсада на площад Синтагма, която би парализирала Атина, само че представителят на фермерите Ризос Марудас загатна, че тракторните конвои може да се опитат да разположат лагер пред на Народното събрание.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР