Фермери от Източните Родопи започват протести заради ниските изкупни цени

...
Фермери от Източните Родопи започват протести заради ниските изкупни цени
Коментари Харесай

Фермери от Източните Родопи започват протести заради ниските изкупни цени на млякото

Фермери от Източните Родопи стартират митинги поради ниските изкупни цени на млякото и неизплащане на дотации, осведоми БНР.

Първата проява ще се организира през днешния ден край интернационалния път за Гърция, на разклона, прочут като спирка Джебел.

Фермерите желаят анулация на Наредба 3 на Министерството на земеделието, която дефинира годишното количество мляко от крава, с цел да се получат дотации. За планинските крави то е звук и половина, а за полупланинските 2 тона. Според стопаните, това условие не е изпълнимо.

Валентин Славчев от Стачния комитет: " Нашите животни са родопски животни. Ние нямаме подобен млеконадой, който да е от някакви елитни крави или други животни такива, които дават по 30-40 литра надой. След като не успеем да ги осъществим тези литри, и ни глобяват от директните заплащания. Няма дотации. "

Фермерите имат проблеми и с изкупуването на млякото:
Мандрите, запълнени със стока и не го желаят. Търсим друга мандра, ще го даваме на ишлеме. Другият вид е реката.

За митинга през днешния ден фермерите са уведомили институциите. Те ще се съберат край спирка " Джебел ", а тъкмо в 12.00 часа ще блокират интернационалния път за Гърция през прохода Маказа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР