Фермер от Арголида в Западен Пелопонес е първата жертва на

...
Фермер от Арголида в Западен Пелопонес е първата жертва на
Коментари Харесай

Внимание! Нилска треска в Гърция! Вижте как да се предпазите

Фермер от Арголида в Западен Пелопонес е първата жертва на вируса на Западен Нил през лятото.
Заразеният човек е в положително положение, съгласно изказване, издадено от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите (KEELPNO) след изписването му от болница. Въпреки това управляващите са нащрек и са наложили карантина в региони с огромни комари, заяви "Български вести ".

Ръководителите на КЕЕЛПНО показват, че районите, в които се чака да се развива инфекциозният вирус през летния интервал, не могат да бъдат откроени, защото епидемиологията на вируса се дефинира от редица фактори. Те приканват жителите да подхващат всички нужни защитни ограничения за отбрана против комари.

Наблюдавани са 624 случая на вируса на Западен Нил сред 2010 и 2014 година, като 79 са починали в Гърция. През 2014 година 6 души починаха вследствие на вируса. Повечето хора, ухапани от комари, инфектирани с Западен Нил, въобще нямат симптоми; Около 20% се срутват с грипоподобни признаци. Птиците наподобява са най-активният публикуваният притежател на вируса.

По-малко от 1% от инфектираните хора получават енцефалит от Западен Нил, което води до животозастрашаващо инфектиране на гръбначния мозък или мозъка. Вирусът може да накара хората да се разболеят, само че от време на време хората не знаят, че са били инфектирани, заяви службата. Много от тях се възвръщат, само че към 1 на всеки 5 души, които са инфектирани, ще развият тресчица.

Те могат да имат и други признаци, в това число главоболие, болки в тялото, болки в ставите, повръщане, диария или обриви. Тези инфектирани могат да страдат от отмалялост в продължение на седмици или месеци. Най-сериозните признаци засягат хора на възраст над 50 години и хора, страдащи от хронични имунни болести.
Някои защитни ограничения включват:

– Обличане с уместно облекло, което покрива колкото е допустимо повече тялото
– Чести душове и вани за унищожаване на потта
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР