Фериботите в Гърция останаха днес в пристанищата поради стачка, организирана

...
Фериботите в Гърция останаха днес в пристанищата поради стачка, организирана
Коментари Харесай

Стачка на моряците затвори пристанищата в Гърция

Фериботите в Гърция останаха през днешния ден в пристанищата заради стачка, проведена от синдиката на моряците след трагичната гибел на пасажер, блъснат във водата от членове на екипажа на ферибот на пристанището на Пирея, заяви Агенция Франс Прес.

" По мотив на ужасните събития, случили се на борда на кораба „ Блу хърайзън “, довели до трагичната гибел на пасажера Андонис Кариотис, синдикатът прикани за 24-часова стачка в сряда, оповестява локалният щемпел.

Жертвата, 36-годишният Андонис Кариотис, дошъл тичайки да се качи на ферибот в последния миг, когато корабът тръгвал от пристанището в Пирея на път за Крит предишния вторник. Членове на екипажа се пробвали да му попречат да се качи. Един от тях го бутнал и той падна в морето, демонстрира видео, което шокира цяла Гърция.

Министър подаде оставка след гибелта на пасажер на ферибот в Гърция

Въпреки виковете на пасажерите фериботът е напуснал пристанището и никой от екипажа не е опитал да избави индивида, който се удавил.

Профсъюзът на моряците обаче осъди " всеобщите обвинявания против всички гръцки моряци ", които работят изключително в нарушаване на трудовите права, а това " математически води до опасност за сигурността на корабите и пасажерите.

Инцидентът провокира огромно неспокойствие в страната. Премиерът Кириакос Мицотакис изрази " омерзение и смут " от " шокиращото събитие ".

Мъж се удави, откакто беше блъснат от чиновници на ферибот на пристанище Пирея (ВИДЕО)

Министърът на корабоплаването подаде оставка в понеделник и четирима членове на екипажа, в това число капитанът, бяха упрекнати в ликвидиране и съучастничество в ликвидиране.

Оставка подаде и генералният шеф на спедиторската компания Атика груп (Attica group), притежател на " Блу хърайзън ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР