Ферари спечели първата квалификацията в Льо Ман, която определя участниците

...
Ферари спечели първата квалификацията в Льо Ман, която определя участниците
Коментари Харесай

Ферари спечели първата квалификация в Льо Ман

Ферари завоюва първата квалификацията в Льо Ман, която дефинира участниците в борбата за Хиперпола на следващия ден. Най-добро време записа Антонио Фуоко (Ферари 499Р, №50) – 3.25,213 минути, като това стана секунди, откакто Алесандро Пиер Гуиди оглави класирането с другия първообраз на италианците – 499Р с №51.

В Топ 8, които получават право на присъединяване в Хиперпола с изключение на двата прототипа на Ферари влязоха и двете коли на Тойота, три болида Порше 963 и един автомобил на Кадилак. Утрешната Хиперпол сесия ще дефинира разпределението на първите 4 редици на старта.

За място в Топ 8 не съумяха да се преборят двата прототипа на Пежо – 9Х8, потребителският Кадилак на Екшън Експрес, двете коли на Гликенхаус и Вануол 680 на ByKolles. Не съумяха да прогресират и заводското Порше 963 с №8, както и потребителско 963 на Jota, което получи щета в хибридната система.

В LMP2 най-бърз беше Пиетро Фитипалди с прототипа на Jota №28, като изпревари Луис Делетрас (WRT) и Мирко Бортолоти (Prema Racing). Тук изненадата беше, че напред продължи единствено една от двете коли на WRT, тази с №31, карана от Робин Фрайнс остана на 16-ото място.

Алесио Ровера (Ферари) беше най-бърз в GTE Am класа, като изпревари съотборника си в AF Corse Давиде Ригон и Ники Катсбург с Шевроле Корвет С8.R. Колата на Катсбург беше ремонтирана незабавно преди началото на квалификацията след случай в свободната подготовка през днешния ден и той излезе на пистата 35 минути преди края на сесията.

Катсбург извади шанс и поради две спирания на сесията с червен байрак за по 10 минути. Първо на шикана „ Форд ” се удариха Матийо Ваксивиер (Алпин №36) и Филипе Албукърки (Юнайтед Аутоспортс), а по-късно Малте Якобсен (Cool Racing) се заби в защитните стени на завоя „ Индианаполис ”, само че пък съумя да се класира за Хиперпола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР