Феновете на Ботев излязоха с официална информация за срещата в

...
Феновете на Ботев излязоха с официална информация за срещата в
Коментари Харесай

Феновете на Ботев: Общината да пусне отделно писмо за средствата за стадиона на Локомотив

Феновете на Ботев излязоха с публична информация за срещата в Община Пловдив през вчерашния ден, след която стана ясно, че спомагателните 12 млн. ще отидат напълно за цялостното създаване на козирката на Колежа. Те обявиха още, че не считат за удачно 
Прочетете още
Ето какво написаха почитателите на Ботев:

ДО
Пловдивската общност
Община Пловдив
Здравко Димитров
Пламен Райчев
Пресцентър на Община Пловдив

Уважаеми дами и господа,

На 16.12.2022 година почитатели на Ботев Пловдив организираха среща с кмета на Община Пловдив господин Здравко Димитров, зам.-кмета „ Спорт, юношески действия и обществена политика ” господин Георги Титюков и зам.-кмета „ Строителство и вложения ” господин Пламен Райчев, който се включи в конферентна връзка по телефона.

На срещата представителите на жълто-черната общественост пожелаха за следващ път да получат гаранции, че парите, обезпечени за довършването на стадион „ Христо Ботев ”, ще бъдат изразходвани оптимално транспарантно, както и че заемът в размер на 12 млн. лв., изтеглен от Община Пловдив, ще бъде изразходван целево по предопределение - за цялостното създаване на козирката на Колежа.

След извършената полемика успяхме да извоюваме увещание от страна на господин Здравко Димитров и господин Пламен Райчев за следното:

1. Представените от строителя ДЗЗД „ Колежа ” количествено-стойностни сметки за цената на СМР, нужни за цялостното довеждане докрай на стадион „ Христо Ботев ”, ще бъдат утвърдени след осъществяването на обстойна инспекция на посочените в тях количества и стойности, като ще бъде направен обстоен разбор, с който ще бъдат осведомени и почитателите.

2. До 23.12.2022 година господин Пламен Райчев ще изготви възлагателно писмо до строителя, в което ще му укаже, че спомагателните 12 млн. лв., отпуснати с решение на Общински съвет град Пловдив, следва да бъдат усвоени целево за построяването на козирката на стадион „ Христо Ботев ” – освен за металната й структура, а и за цялостното покриване на металната структура.

За страдание няколко часа по-късно насладата от постигнатия резултат бе помрачена от прессъобщение, оповестено на интернет страницата на Община Пловдив, озаглавено „ Феновете на „ Локомотив ” също желаеха средства за цялостното довеждане докрай на комплекса в парк „ Лаута ”. В него се оповестява за извършена среща на зам.-кмета „ Строителство и вложения ” на Община Пловдив господин Пламен Райчев с почитатели на Локомотив Пловдив, вследствие на която цитираме: „ Той/Пламен Райчев/ добави, че не дели последователите на двата огромни пловдивски тима и по тази причина в писмото от Община Пловдив до Министерски съвет ще бъде включено и настояването за средства за „ Локомотив “. ”

Категорично възразяваме против заглавието на прессъобщението на Община Пловдив, което се пробва да внуши на обществеността, че почитателите на Ботев Пловдив са желали отпущането на спомагателни средства за довършването на стадион „ Христо Ботев ”. Не почитателите, а Община Пловдив, в качеството си на възложител, и ДЗЗД „ Колежа ” в качеството си на реализатор по публичната поръчка за дострояването на стадиона, желаят отпущането на спомагателни средства, защото заложените в публичната поръчка средства са в размер на 53 млн. лв., а обезпечените до този миг средства са в размер на 37 млн. лв..

Категорично възразяваме и против желанието на господин Пламен Райчев да включи настояването за средства от страна на почитателите на Локомотив Пловдив в писмото на Община Пловдив до Министерски съвет, с което ще се желае страната да обезпечи средствата, недостигащи за цялостното осъществяване на публичната поръчка за довършването на стадион „ Христо Ботев ”. Считаме за неприемливо и несериозно в едно и също писмо да се насочва искане за разпределяне на средства, нужни за осъществяването на уговорките на Община Пловдив по законно извършена и утвърдена по съответния ред социална поръчка, и искане за разпределяне на средства, пресметнати небрежно и неразбираемо по какъв начин, нужни за облекчаване на болните упоритости на почитателите на втория по известност и триумфи тим в град Пловдив.

Не сме срещу Община Пловдив да изиска средствата, претендирани от почитателите на Локомотив, само че дано това стане в настрана писмо, където да бъдат изложени обособени претекстове, обосноваващи законосъобразността на това искане.

С почитание: БУЛТРАС, КПБП, съдружие ПФК Ботев
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР