Феноменът не е нов, но досега действително не е имало

...
Феноменът не е нов, но досега действително не е имало
Коментари Харесай

Мощните вълни заради ураганния вятър вчера изхвърлиха на брега в Бургаско хиляди медузи

Феноменът не е нов, само че до момента фактически не е имало чак толкоз доста трупове на този вид мекотели сле стихия

Хиляди трупове на медузи осеяха плажната линия сред Поморие и Несебър след жестокия вихър, който връхлетя района в късния следобяд с ветрове сред 120 и 130 км/ч. в обитаемоте места и скорости от към 180-200 км/ч. отвън тях. Мекотелите са изхвърлени от морето в резултат на бурята, доближила морския бряг към 16:50 ч. и подминала обитаемоте места към морето. На места водата безусловно се отдръпна с няколко метра във вътрешността и разкри дъното на брега – предвестител за това, което следва в морето.

Огромни талази, тук-там достигнали до 3-4 метра, са повода всеобщо медузите да се появят на плажните линии след урагана. Тези мекотели не могат сами да се придвижват във водата и разчитат на теченията за това, само че постоянно тъкмо това се трансформира в причина за тяхната крах. 

Експерти обаче поучават по-любопитните хора да не се доближават покрай изхвърлените на брега медузи и да заобикалят да ги допират, тъй като даже след гибелта им пипалата им остават отровни. 

Феноменът с хилядите умрели на брега мекотели напълно не е нов и нормално се следи точно след огромни стихии или мощно морско неспокойствие. Този път обаче техният брой е фрапантно по-голям от нормалното и това е следващото доказателство за силата на урагана, връхлетял през вчерашния ден Бургас и района.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР