Руският президент Владимир Путин все повече ще има нужда от

...
Руският президент Владимир Путин все повече ще има нужда от
Коментари Харесай

Илиян Василев: Путин все повече ще има нужда от паралелна реалност, в която неговото управление да има смисъл за руснаците

Руският президент Владимир Путин от ден на ден ще има потребност от паралелна действителност , в която неговото ръководство да има смисъл за руснаците. Това написа в собствен коментар в обществената мрежа Фейсбук анализаторът Илиян Василев . Публикуваме го без редакторска интервенция:

„ Путин от ден на ден ще има потребност от паралелна действителност, в която неговото ръководство да има смисъл за руснаците. Разпореди съветската стопанска система да влезе в топ 4 света, което светът възприе като виц, след което заповяда до 2036 година междинната дълготрайност на живота в Русия да стигне 81 година, което света още се чуди по какъв начин да го дефинира – като умствено разстройство или засегнатост към обикновения здрав разсъдък. Очаквам с декрет да постанови руснаците да бъдат по-млади, по-умни и по-здрави.

Когато обстоятелствата липсват, би трябвало да се измислят.

Лошата новина за останалите да живеят в Русия е, че до 10 юни броя на медицинските жертви от съветска страна във войната в Украйна ще премине половин милион души, без никаква концепция тази наклонност да стопира, в противен случай. И тази действителност с декрет не може да се промени. Войната отвори голям трап сред два близки народа, за епохи напред, и предпостави бъдещи спорове и отричане на Русия в Европа, които в случай че въобще могат, се лекуват с дълги години депутинизация. Но по какъв начин да лекуваш депутинизация, в страна, в която народът желае да бъде имперски и си желае своя Сталин?!

Лошата новина за нас, е както писах преди доста години, че Путин ще аргументи още доста несгоди, даже може да вкара света в Трета Световна война, с ясното схващане, че ще я загуби, само че с план като ще напуща живота, да завлече с него оптимално количество и съветски, и непознати жители. И да остане със славата на нов Калигула или нов Сталин.

Трябва да отчайвам съгражданите си, няма да имат опция да гледат сеир и да стоят в профил, неутрални. Не си мислете, че българските путинисти – включително включвам и тези, които се облагодетелстват от бизнес с Русия на Путин – ще имат по-леки дни. Но вместо да стават все по-европейци, те ще стават все по-агресивни и все по-радикални в службата си на непознатата Родина. Казвам го с огромна болежка – имаме още доста път да извървим дружно, до момента в който станем единна нация. Както са гърците, турците, румънците, сърбите, с цел да можем да определим дружно общия ни народен интерес, без да се оглеждаме за команди на открито.

Пиша този пост в Деня на Европа – тъй като тя е наш дом, само че една част от моя народ отхвърля да излезе от пубертета и да навлезе в същинската европейска зрялост и продължава да търси своя Царь-Батюшка – своята обезпечена беднотия, бедност – материална и духовна, своята политическа „ кочина “ в границите на която да разположи комфортно своята безнаказаност, изгода и умствено бездействие.

Но казусът не е толкоз в това въпреки всичко малцинство, колкото в безмълвното и пасуващо болшинство, което чака някой различен да му реши уравнението за смисъла на живота и на българското им съществуване. Но нищо в историята не е дефинитивно – можем да я променим към по-добро – само че първо би трябвало да променим себе си и своите избори. Не ни трябват светци, тъй като и светците могат да ги овъргалят в медийна тиня, трябват ни биткаджии, апостоли на демокрацията с ясното схващане, че водят борби за цялостен народ, а не са дребна група към тях. Както в доста случаи беше. “

Кметът на Дупница окичи съветското знаме пред общината, претендент за народен представител го изхвърли

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР